vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiClanul Jocurilor de Noroc

Clanul Jocurilor de Noroc

Lumea infracțională a înțeles că trebuie să fie creativă, pentru a putea obține banii ușor și fără bătăi de cap. În general, cele mai eficiente scheme infracționale implică membrii unor familii, pentru că numai așa, loialitatea este garantată în cadrul grupării. Fenomenul este foarte prezent în domeniul traficului de persoane, dar el se extinde și asupra altor formule de a face bani necinstiți. Grupurile infracționale organizate apar exact așa și mijloacele prin care câștigurile se obțin sunt, uneori, destul de originale. Este și cazul a șase indivizi din municipiul Roman, legați prin relații de sânge și prietenie, care au decis într-o zi că vor să facă bani. S-au orientat, însă, către domeniul jocurilor de noroc…

Încă din anul 2017, membrii unei familii și prieteni apropiați ai acesteia au reușit să pună bazele unei grupări infracționale organizate. Vizați au fost reprezentanții unor firme care administrau săli de jocuri de noroc. Aceștia au fost, ani la rândul, intimidați și amenințați, astfel încât să-și plătească întocmai și la timp taxa de protecție, la valoarea stabilită de membrii grupării.

Nici clienții n-au scăpat de presiuni, fiind și ei la fel de interesanți pentru Clanul Jocurilor de Noroc ca și administratorii sălilor sau angajații acestora.

Începând de anul trecut, cinci indivizi, membri ai aceleași familii, au demarat o acțiune din sfera cămătăriei, pentru că au oferit bunuri alimentare și nu numai, precum și diferite sume de bani, cu titlu de împrumut, mai multor oameni din municipiul Roman. Returnarea banilor pentru aceste favoruri se făcea în condiții incorecte, prin aplicarea unei dobânzi, care se acumula într-un interval de timp, stabilit de membrii grupării. Cine nu reușea să plătească, era lovit, jignit sau amenințat.

Situația s-a prelungit pe parcursul unei perioade considerabile de timp și a determinat, în cele din urmă, intervenția autorităților.

Potrivit Poliției Române, astăzi, 23 noiembrie, ar fi avut loc 9 percheziții domiciliare la locuințele persoanelor bănuite că făceau parte din această grupare.

„Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate din Neamț și ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Neamț, efectuează cercetări într-un dosar de șantaj, camătă, amenințare, inducerea în eroare a organelor judiciare, influențarea declarațiilor, hărțuire și nerespectarea regimului armelor si munițiilor.”, arată Poliția Română, într-un comunicat.

În urma celor 9 percheziții, au fost indisponibilizate 4 autoturisme, în valoare de 20.000 de euro, 6.700 de lei, 725 de euro, 12 telefoane mobile, precum și un cuțit.

De asemenea, șase persoane au fost conduse la audieri.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare