vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneAmbasadorul Zuckerman i-a acordat o diplomă onorifică lui Ludovic Orban pentru "lupta...

Ambasadorul Zuckerman i-a acordat o diplomă onorifică lui Ludovic Orban pentru „lupta împotriva traficului de persoane”

De Ziua Internațională a Drepturilor Omului, ambasadorul Adrian Zuckerman i-a înmânat fostului premier, Ludovic Orban, o diplomă onorifică „pentru eforturile continue, neobosite, de a promova democrația și Statul de Drept din România”. Reacțiile oamenilor la anunțul făcut pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA au fost intransigente: „Dezamăgiți, domnule Ambasador!”

În mod straniu, unul dintre motivele principale pentru decernarea acestei diplome onorifice a fost „lupta împotriva traficului de persoane”, despre care Adrian Zuckerman spune că e un motiv de mândrie pentru Orban.

Asta se întâmplă în condițiile în care România continuă să se afle pe unul dintre locurile din topul negativ al tuturor rapoartelor internaționale cu privire la amploarea traficului de persoane.

Rețelele de crimă organizată, specializate în traficul de persoane, sunt în acest moment destul de bine conectate la structurile statului român, iar dovezile în acest sens sunt numeroase. Racolarea victimelor din DGASPC-uri și promulgarea de către Iohannis a unei legi favorabile pentru traficanți sunt doar două exemple în acest sens.

În plus, chiar ministrul Justiței a declarat într-o discuție oficială faptul că traficanții sunt mai bine pregătiți în raport cu autoritățile de aplicare a legii și că aceștia încearcă să penetreze instituțiile statului.

De altfel, chiar potrivit unul Raport al Comisiei Europene, România ocupă primul loc în Europa, ca țară sursă a traficului de persoane. În ciuda acestui fapt, Ludovic Orban este acum premiat de Ambasada SUA pentru niște eforturi pe care nimeni nu le-a văzut.

În calitate de Prim-ministru, ați fost în fruntea luptei împotriva practicilor trecutului care au erodat fundația Statului de Drept din România și au permis continuarea și extinderea traficului de persoane.

Dumneavoastră sunteți cel care a spus „gata, până aici!” și ați pornit pe calea reconstruirii acelei fundații, prin eforturile dumneavoastră Statul de Drept în România și lupta împotriva traficului de persoane au primit un nou suflu de viață. Domnule (fost) Prim-ministru, sunt multe lucruri cu care vă puteți mândri. Cu siguranță, lupta împotriva traficului de persoane este unul dintre ele.”, a declarat Zuckerman.

Reacțiile apărute pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA după anunțarea situației au fost foarte intransigente, iar o parte dintre cei care chiar au luptat în România pentru combaterea traficului de persoane s-au declarat profund dezamăgiți de gestul ambasadorului SUA.

Deja e prea mult pentru mine. Vom publica curând un raport prin care arătăm că acest Guvern, în ultimul an, a luat doar măsuri pro trafic și pro traficanți. Cum a ajuns Ambasada SUA la această concluzie este greu de înțeles și acceptat, totodată. Dezamăgiți, domnule Ambasador, profund dezamagiți de poziția Dumneavoastră!„, a comentat Silvia Tăbușcă, Coordonatorul Programului de Securitate Umană din cadrul Centrului European pentru Educație și Cercetare Juridică.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare