vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneMilionarul Victor Micula, trimis în judecată după ce s-a jucat de-a polițistul

Milionarul Victor Micula, trimis în judecată după ce s-a jucat de-a polițistul

În anul 2018, polițiștii Serviciului Județean Anticorupție Bihor se sesizau din oficiu cu privire la mai multe incidente legate de comportamentul tânărului milionar Victor Micula. Astfel, ieșeau la iveală situații cel puțin îngrijorătoare, pentru că Micula era acuzat de faptul că ar fi accesat în mod ilegal baza de date a Ministerului de Interne și că ar fi participat… la o percheziție. De altfel, milionarul a purtat în timpul respectivei percheziții geacă de polițist și cagulă. Ancheta a fost finalizată de procurorul DNA, Cristi Ardelean și a ajuns pe rolul instanței din Bihor.

Interesant este faptul că, în faza de urmărire penală, avocații lui Micula au solicitat Parchetului de pe Lângă Înalta Curte de Casație și Justiție mutarea dosarului la un alt parchet, dar cererea le-a fost respinsă.

Acum, aceștia încearcă strămutarea dosarului la o altă instanță, prin invocarea faptului că ancheta a fost finalizată de procurorul Cristi Ardelean, încă cercetat de Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, în urma apariției în spațiul public a unor înregistrări din sediul DNA Oradea.

Și mai interesant este faptul că judecătoarea la care a fost repartizat inițial dosarul lui Micula, Crina Muntean, a refuzat să judece speța, formulând o cerere de abținere, care va fi discutată mâine, 21 decembrie.

Alături de Victor Micula, în anchetă au fost urmăriți și câțiva polițiști de la Poliția municipiului Oradea. Ancheta arată, practic, cum Micula s-a jucat de-a polițistul, cu acordul și facilitarea a patru polițiști, care n-au avut nicio problemă în a-i face jocurile tânărului milionar.

Din anchetă reiese că în noaptea de 16 spre 17 noiembrie 2018, un agent de poliție a răspuns favorabil rugăminții lui Victor Micula de a participa la flagrantul interlopului Alin Mărginean, acuzat să ar fi consumat substanțe interzise și ar fi condus sub influența lor.

Tot cu ajutorul polițiștilor orădeni, Micula ar fi accesat baza de date a MAI și, cu ajutorul poliției, Micula a fost scutit de o amendă, după ce a condus pe pietonalul din Oradea și a pus în pericol viața mai multor oameni.

Victor Micula s-a mutat de mai multă vreme în Elveția, însă avocații lui fac tot posibilul să-l salveze pielea tânărului milionar. De altfel, pe pagina de Facebook, Micula susține că trăiește în Zurich și că ar fi studiat ingineria mecanică la Academy of Civil Aviation KLOTEN-ZÜRICH. Acesta postează fotografii în care își propune să arate că are foarte mulți bani și că trăiește la un nivel la care majoritatea muritorilor nici nu aspiră.

Milionarul speră să scape de acuzațiile care i se aduc, sens în care a angajat avocați foarte cunoscuți, care acum, așa cum am menționat și anterior, fac eforturi pentru a strămuta dosarul de la Tribunalul Bihor. Aceștia invocă inclusiv faptul că ancheta a fost finalizată de procurorul Cristi Ardelean, cercetat, așa cum am arătat și cu alte ocazii, de SIJ pentru niște conversații private pe care le-a avut în sediul DNA Oradea.

În acest moment, Micula este acuzat de instigare la acces ilegal la un sistem informatic, instigare la divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, două fapte de acces ilegal la un sistem informatic şi uzurpare de calităţi oficiale. 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare