joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăAvocatul DiavoluluiȘoșoacă și Oculta

Șoșoacă și Oculta

Un senator de Iași spune că în următoarea perioadă se pregătește infectarea sa și a familiei sale cu „ceva” ce va părea să fie virusul Sars COV2, dar, de fapt, va fi altceva. Dacă textul acesta ar fi fost scris în oricare dintre anii trecuți, n-ar fi fost decât o glumă bizară. Anul acesta, însă, în spațiul public de la noi există Șoșoacă. Diana Șoșoacă. Iar textul acesta e unul cât se poate de serios. Pentru că declarația de mai sus chiar aparține celei care, halucinant sau nu, e senator de Iași. Și, în calitate de senator, Diana Șoșoacă realizează niște live-uri pe Facebook care îl fac până și pe Cumpănașu să pară un tip blând și echilibrat.

Într-o lume normală, orice ar spune un înalt demnitar al statului român nu poate fi luat decât în serios. Așa că iată ce aflăm de la senatorul AUR, Diana Șoșoacă, în cadrul unei transmisii live pe Facebook, realizate într-o sufragerie, alături de o prietenă:

Vă spun un lucru, dacă mi se va întâmpla ceva sau dacă familia mea va fi internată în spital, probabil cu forța, pentru că eu în spital nu ma voi interna și nici nu accept, nici copiii mei și nici soțul meu și nimeni din familia mea sa fie internat, deci dacă vreodată auziți că aș fi internată în spital sau că aș avea Covid să nu credeți așa ceva, este foarte clar că se pune la cale infectarea mea cu Covid pentru că vor avea viață grea cu mine în Parlament și lor le trebuie exemplu pentru cei care au militat împotriva Covidului și a măsurilor.

Diana Șoșoacă, în transmisie live pe FB

Ca atare, ce înțelegem noi din această declarație a unui senator român, făcută benevol (nu observăm niciun instrument de tortură prin apropierea doamnei Șoșoacă) în public? Că forțe oculte urmăresc să-i cenzureze activitatea de parlamentar și că, în acest sens, ele au mijloacele necesare pentru a o infecta pe Diana Șoșoacă și pe familia ei cu un (probabil) virus, care seamănă, ca simptomatologie, cu SarsCov2, dar este altceva. De asemenea, cineva urmărește să o interneze pe proaspăta senatoare, și în acest sens va folosi forța.

După ce nu mai râde nimeni, putem începe de aici un raționament logic. Diana Șoșoacă, în calitate de parlamentar român, spune public că „cineva” îi pregătește internarea forțată și infectarea cu „ceva”. Când un demnitar al statului român este amenințat astfel, atunci instituțiile care protejează statul, trebuie să ia atitudine, iar Diana Șoșoacă ar trebui întrebată de organele de anchetă cine o amenință astfel? Cine sunt cei care o avertizează? Cine e Oculta, până la urmă?

Cu alte cuvinte, fără a ține cont că vorbim de Diana Șoșoacă, ci despre un parlamentar român, ar trebui să fim curioși până la capăt și să cerem instituțiilor statului să o întrebe pe Șoșoacă toate aceste lucruri. Și să prezinte probe în acest sens, așa cum i s-ar cere oricărui alt parlamentar român care spune că este amenințat.

Da, există precedentul Dragnea, pe care îl așteptau niște asasini la Hotelul Hilton.

Au venit 4 străini în România, cazaţi la Athenee Palace, am scăpat. Asta nu înseamnă că o să-mi iau pază. Suntem într-un stat parţial mafiot. Statul paralel este o mafie. Am aflat cine i-a plătit, dar nu pot să spun asta. E un om foarte celebru, un nume.

Liviu Dragnea

Mulți vor spune că Șoșoacă e un parlamentar-accident, care nu înțelege ce greutate au propriile declarații, iar Dragnea era un paranoic tipic, ce n-ar trebui luat în serios nici măcar de Șoșoacă. Numai că aruncarea unor astfel de declarații în spațiul public, fără niciun suport, fără un argument, fără nicio probă, este periculoasă.

Desigur, inițial râdem. Noi. Cei care sunt, însă, pe cealaltă parte a poveștii se vor întreba foarte serios în cazul Dianei Șoșoacă dacă nu cumva există o Ocultă care infectează oamenii premeditat, așa cum mulți au rămas cu o convingere fermă ca Dragnea a fost, la un moment dat, victima unui atentat.

Declarațiile acestea aiuristice, care vin din direcția unor demnitari ai statului, ar trebui luate foarte în serios de către organele statului, care să verifice aspectele semnalate de cei în cauză, iar dacă ele nu se confirmă, să iasă în față și să spună: „Diana Șoșoacă minte”.

Este foarte important pentru buna funcționare a statului și pentru credibilitatea lui să nu permită circulația unor astfel de povești în spațiul public, fără să le verifice și să le dezmintă. Altfel, spiritul conspiraționist nu va face altceva decât să devină și mai profund decât e deja.

Și, da, Șoșoacă e un personaj. Un fel de Coana Chirița mai puțin elocventă și fără cultul străinătății, care poate stârni hohote de râs chiar și în rândul celor mai triști dintre români. Dar nu trebuie să uităm nicio clipă că Șoșoacă e și parlamentar. Și că un parlamentar trebuie să aibă responsabilitatea spuselor sale. Ca atare, dacă există o Ocultă care vrea s-o interneze cu forța pe Șoșoacă, e ok, vrem și noi s-o știm. Dacă nu există așa ceva și totul e rodul unei imaginații extrem de bogate, poate că o internare într-o cămașă de forță n-ar fi chiar cea mai rea dintre idei.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare