marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneȘapte proxeneți au fost capturați după doi ani de activitate infracțională

Șapte proxeneți au fost capturați după doi ani de activitate infracțională

Timp de doi ani, un grup organizat din Prahova, specializat în traficul de persoane a înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei, atât în România, cât și în afara granițelor acesteia. Activitatea le-a adus bani membrilor grupării, dar și alte tipuri de avantaje și nu au fost deranjați de autorități. Până acum…

 

În cursul zilei de 5 ianuarie, polițiștii de investigații criminale din județul Prahova, însoțiși de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploiești, au efectuat 9 percheziții domiciliare, în județele Prahova și Brașov, la domiciliile unor persoane bănuite de proxenetism. 11 mandate de aducere au fost puse în executare. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

La activități au participat și polițiști din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Prahova și jandarmi ai Grupării de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploieşti.

Potrivit cercetărilor efectuate până acum, se pare că mai mulți bărbați ar fi reușit, prin mijloace specifice, să înlesnească practicarea prostituției în țară și în afara ei pentru mai multe femei, din această activitate obținând foloase materiale, dar și alte tipuri de beneficii. Însumat, prejudiciul calculat de anchetatori se ridică la aproximativ 300.000 de euro.

Potrivit Poliției Române, polițiștii care au participat la descinderi au ridicat mai multe obiecte, telefoane mobile, înscrisuri și bani, precum și arme. Printre obiectele găsite la fața locului se numără două pistoale de tip airsoft, un pistol cu aer comprimat, din categoria celor supuse autorizării, iar oamenii legii au confiscat, în vederea unor cercetări amănunțite, chiar și un autoturism.

În urma perchezițiilor, 10 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova pentru audieri, însă numai șapte bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, aceștia fiind acuzați de proxenetism.

 

 

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare