joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUn psiholog fals a completat mii de fișe de observație într-un spital...

Un psiholog fals a completat mii de fișe de observație într-un spital din Dâmbovița

Angajările în instituțiile publice cu diplome false nu mai sunt de multă vreme o noutate în România. Dar e interesant faptul că până se pun instituțiile în mișcare pentru descoperirea falsului trec câteodată zeci de ani. Este și cazul unei femei care s-a angajat într-un spital din Dâmbovița pe baza unei diplome false și a profesat, ca psiholog, în cadrul unității spitalicești din anul 1999 până în 2019.

Situația a fost descoperită tardiv, după ce angajata spitalului a evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, și în plus, ar fi  acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, femeia ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii Spitalului Județean din Târgoviște, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică constituite la nivelul unității angajatoare.

De fapt, femeia a indus încă de la început în eroare unitatea spitalicească, prezentând o diplomă de licență falsificată la angajare, diplomă care atesta faptul că aceasta ar fi absolvit o instituție superioară de învățământ, act care i-a și permis să ocupe poziția de psiholog a instituției medicale vreme de douăzeci de ani.

Abia astăzi, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice au efectuat două percheziții domiciliare în Târgoviște, pe această speță.

Poliția Română susține că ancheta a relevat faptul că prin exercitarea profesiei de psiholog (atât ca angajat al spitalului, cât și prin participarea în diverse comisii de specialitate), femeia ar fi produs unității medicale un prejudiciu de 367.990 de lei, reprezentând contravaloarea veniturilor salariale încasate, parțial, pentru perioada 2011-2019.

Mai mult, prejudiciul general nu e încă calculat, el urmând să fie adus la o valoare cât mai apropiată de realitate abia după administrarea întregului probatoriu.

Femeia a fost condusă la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, unde va fi audiată. Surse judiciare susțin că femeia este fosta parteneră de viață a fostului șef al poliției din Dâmbovița, Sorin Păun.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare