joi, aprilie 18, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticLiviu Dragnea, pus sub acuzare de procurori, după vizita la Donald Trump

Liviu Dragnea, pus sub acuzare de procurori, după vizita la Donald Trump

În timp ce dosarul TelDrum stagnează, iar Liviu Dragnea face solicitări repetate pentru eliberarea de la Penitenciarul Rahova, procurorii DNA l-au pus sub acuzare pe fostul șef al PSD pentru trafic de influență. Totul, după vizita efectuată de acesta în SUA din luna ianuarie a anului 2017.

Se pare că la momentul acela, Dragnea ar fi făcut presiuni pentru a fi invitat la ceremonia de inaugurare a președintelui Donald Trump, astfel că, la vremea aceea, consulul general al României la Bonn, Gheorghe Dimitrescu, ar fi plătit din partea PSD o sumă de 100.000 dolari unei firme de lobby, care urma să-i aranjeze lui Dragnea prezența la eveniment. Dimitrescu a fost consul la Strasbourg și consul general la New York. Ulterior favorului făcut lui Dragnea, acesta ar fi devenit consul la Bonn.

Așa cum știm, Dragnea a reușit să participe la ceremonia respectivă, însă ne amintim că fotografiile pe care acesta le postase cu acest prilej erau realizate la nivel amator, de unde rezulta destul de clar faptul că pentru eveniment, Dragnea nu era luat în calcul ca un oficial. Pe Facebook, însă acesta scria:

Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: „We will make it happen! Romania is important for us!” A fost un dialog cald și deschis.„, nota Dragnea pe 19 ianuarie.

Mai târziu, în anul 2019, s-a format o comisie rogatorie, prin intermediul căreia autoritățile americane au cerut informații în România referitoare la Dragnea și Grindeanu. Spre finalul aceluiași an, George Maior, ambasadorul României în SUA, mergea la audieri exact în acest dosar de trafic de influență.

Dragnea a ajuns astăzi la DNA, a fost audiat și dus înapoi la Penitenciarul Rahova, unde mai are de ispășit câteva luni din pedeapsa de 3 ani și 6 luni aferentă dosarului angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare