vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiO primărie din Vrancea a cheltuit 50.000 de lei pentru curățarea unui...

O primărie din Vrancea a cheltuit 50.000 de lei pentru curățarea unui horn

Primăria Obrejița din județul Vrancea are, potrivit recensământului, puțin peste 1.500 de locuitori. Este formată dintr-un singur sat, iar nivelul de trai al populației este foarte scăzut. Primarul ei, poreclit „Oprișan cel mic”, pare să nu aibă mari probleme financiare și, în plus, e dispus să cheltuie sume uriașe pentru investiții mici.

De exemplu, în vara anului trecut, a fost necesară curățarea unui horn al instituției, situație care a presupus plata unei sume de bani pentru întreținerea clădirii și pentru evitarea apariției unor probleme ulterioare. Ca atare, a  fost contactată o firmă specializată în curățarea hornurilor, iar cea care s-a înscris cel mai bine în nevoile administrației locale din Obrejița a fost Albu Coșar Vrâncea SRL, firmă înființată în anul 2017, în satul Golești din Vrancea.

După ce s-a bătut palma, s-au tăiat și facturile, două la număr. Astfel, pe data de 26 iunie a anului 2020, primăria a plătit firmei specializate în curățarea de hornuri suma de 10.000 de lei, iar pe data de 17 iulie a aceluiași an încă 39.280, 27 lei.

 

Totalizând, tragem concluzia clară că Primăria Obrejița a plătit aproape 50.000 de lei pentru curățarea hornului instituției.

Dincolo de asta, deși vorbim despre o comună destul de mică, nu putem să nu remarcăm averea impresionantă a primarului social-democrat Nicu Pardoș, de profesie politician.

Nicu Pardoș, primarul comunei Obrejița

Acesta declară că deține 3 terenuri în localitatea pe care o conduce, două agricole și unul forestier, dobândire prin cumpărare și moștenire. Tot în Obrejuța, acesta mai deține și două case de locuit, alături de un spațiu comercial, pe care îl împarte cu soția, care e activă în domeniul comerțului și aduce venit în familie din activitatea cu pricina.

Cât despre mașini, numărul lor e atât de mare, încât iese, la propriu, din declarația de avere:

Veniturile, însă, nu sunt, nici pe departe impresionante și nu prea justifică lista lungă a posesiunilor personale și de familie a social-democratului. Pentru că acesta câștigă aproape 60.000 lei pe an din salariul de primar, mai puțin decât soția sa, activă în domeniul comerțului, care abia atinge nivelul de 50.000 lei pe an. Cu toate acestea, bunăstarea pare la ea acasă pe moșia vrânceană.

Locuitorii din comună îl poreclesc, în secret, „Oprișan cel Mic”, iar averea primarului le susține, într-un mare fel, perspectiva. Și astfel se explică de ce unui om care câștigă din salariu 60.000 de lei într-un an nu i se pare scumpă curățarea unui horn cu aproape 50.000 lei din două focuri…

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare