marți, aprilie 23, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUn șef de poliție din Timiș, acuzat că își terorizează subalternii

Un șef de poliție din Timiș, acuzat că își terorizează subalternii

„Dacă nu-ți revii și mai furi curent cât lucrezi la Secția 4, te bat de vorbești singur pe stradă”. Sunt cuvintele (scrise) ale unui șef din IPJ Timiș, acuzat că mai mult timp își terorizează subalternii, îi amenință cu bătaia și îi presează psihic în fiecare zi. Genul acesta de comportament este probat prin intermediul unor capturi din grupul de Whatsapp al Secției 4 de Poliție Timiș.

Este vorba despre comisarul de poliție Popa Ilie Alin, șeful Secției 4 de Poliție din Timișoara. Acesta și-ar supune subalternii unor episoade de teroare, pe care aceștia n-au mai știut cum să le gestioneze, așa că au trimis capturile de pe grupul intern al secției Sindicatului Europol, pentru a-i sprijini.

Sindicatul Europol au făcut publice respectivele capturi pe o rețea de socializare, solicitând măsuri ferme din partea conducerii Ministerului de Interne și solicitând ca numirile în funcții de conducere să aibă la bază criterii juste, care să atingă atât competența profesională, cât și calitatea umană a celor desemnați.

Efectiv am rămas consternați când am intrat în posesia acestor capturi din grupul de Whatsapp al Secției 4 Poliție și ne întrebăm, cu groază, în ce mod li se adresează oare în particular polițiștilor, dacă pe un grup are un asemenea tupeu de golan. Un asemenea limbaj trivial și această atitudine de interlop nu au ce căuta în Poliția Română. Iar superiorii care l-au tolerat pe acest individ ar trebui să plece la pachet cu el. Am sesizat de mai multe ori conducerea IGPR cu privire la abuzurile care se comit în IPJ Timiș, iar lipsa de reacție și implicit lipsa unor sancțiuni au încurajat șefii să-și conducă oamenii prin teroare și dispreț!”, notează Sindicatul Europol pe Facebook.
Ca urmare a apariției acestor discuții în spațiul public, Popa Ilie Alin și-a depus demisia din funcția de șef al Secției 4, îndeplinind în continuare o funcție de execuție în cadrul IPJ Timiș. Presiunea publică a constituit motivul pentru care comisarul de poliție a luat această decizie.
Sindicatul Europol cere, în continuare, cercetarea disciplinară a comisarului de poliție, considerând că demnitatea lezată a subalternilor săi nu trebuie să fie trecută cu vederea și ar trebui plătită, într-un fel sau altul.
Totuși, această decizie personală de a renunța la funcție nu elimină obligația cercetării pe care Corpul de Control al Ministrului trebuie să o efectueze ca urmare a sesizărilor pe care Sindicatul EUROPOL le-a transmis, pentru ca individul să răspundă disciplinar și contravențional pentru faptele sale.
Mai mult, pentru cei care încă nu știu, faptele sale reprezintă și contravenție și trebuie sancționate cu amendă între 10.000 lei și 15.000 lei conform 26 alin (11) din Oug 137/2000 „Constituie contravenţie hărţuirea morală la locul de muncă (conduită ostilă sau nedorită, comentarii verbale, acţiuni sau gesturi) săvârşită de către un angajat, prin lezarea drepturilor sau demnităţii unui alt angajat, şi se pedepseşte cu amendă de la 10.000 lei la 15.000 lei.”, se mai arată de către Sindicatul Europol.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare