vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticDeputata Laura Vicol deține 750.000 euro în bijuterii, ceasuri și genți

Deputata Laura Vicol deține 750.000 euro în bijuterii, ceasuri și genți

Laura Vicol este cunoscută încă dinainte de a deveni reprezentant al poporului în Parlament, propulsată de cuplul Vasilescu-Manda. Iar calitățile ei personale și financiare reies foarte clar din declarația de avere, care este, pe alocuri, halucinantă.

Oamenii o știu de pe vremea când îi reprezenta în instanță pe Daniel Dragomir sau pe Alina Bica, dar și din fotografiile făcute alături de fiica lui Traian Băsescu, Elena, cu care pare să fie prietenă apropiată.

De asemenea, Laura Vicol a fost acuzată de procurori de o serie de infracțiuni, care n-au putut fi, totuși, probate.

DNA a acuzat-o în trecut de complicitate la exercitarea fără drept a unei profesii și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Direcția Națională Anticorupție susținea că Laura Vicol a emis și înmânat unui inculpat, spre a le folosi, un număr de 33 de împuterniciri avocațiale, în care a menționat, în mod neadevărat, ca acesta ar deține calitatea de avocat al unei anumite persoane. Acuzația n-a putut fi demonstrată în fața Înaltei Curți de Casație și Justiție, dar experiența celor 24 de ore petrecute de Vicol în custodia organelor legii a rămas.

Înainte de alegerile parlamentare, Laura Vicol a fost propusă de cuplul Vasilescu-Manda și de Organizația PSD Dolj pentru ocuparea unei poziții de deputat și, iată, că acum avem acces la declarația ei de avere, una impresionantă de la cap la coadă.

Practic, Laura Vicol deține două terenuri în Brașov și în Ilfov, cumpărate în anii 2001 și 2006, precum și un apartament în Constanța, cumpărat în anul 2017. În anul 2004, Vicol dobândea bijuterii, ceasuri, genți și tablouri în valoare de 310.000 euro. Mai târziu, în 2016, aceasta dobândea din nou ceasuri și bijuterii în valoare de 440.000 euro.

Aceasta mai are și două împrumuturi acordate în nume personal în valoare de 150.000 de euro și 1.774.000 lei. În campania aferentă alegerilor parlamentare, aceasta a contribuit financiar la eforturile electorale ale PSD Dolj cu suma de 133.800 lei.În numele transparenței, Vicol a trecut în declarația de avere și cadoul de la cele două nunți, precum și cel aferent botezului copilului.

Avocata Laura Vicol s-a învârtit întotdeauna în cercuri dubioase de influență și i-a plăcut asocierea cu personaje colorate ale politicii și ale lumii interlope. Din practicarea profesiei de avocat, aceasta încasează 108.630 de lei pe an, adică puțin peste 9000 de lei pe lună. Dar când ai genți, bijuterii și ceasuri în valoare de sute de mii de euro, venitul lunar e irelevant.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare