Angajat al penitenciarului Rahova, arestat preventiv, după ce a furnizat telefoane și droguri unui deținut

Angajat al penitenciarului Rahova, arestat preventiv, după ce a furnizat telefoane și droguri unui deținut

Un angajat al Penitenciarului Rahova este acuzat de procurorii DNA că ar fi solicitat bani în schimbul furnizării de telefoane și droguri unui deținut.

Totul s-ar fi întâmplat în luna decembrie, iar negocierile au durat mai multă vreme, până spre jumătatea lunii ianuarie a acestui an. Adrian Antonio Bulearcă este angajat al Penitenciarului Spital București Rahova și a acceptat propunerea de a primi mită, în schimbul introducerii în penitenciar a trei telefoane mobile și a 50 grame de droguri.

Potrivit DNA, Bulearcă ar fi pretins în schimbul acestui serviciu riscant făcut unui deținut, suma de 10.000 de euro și 1.200 de lei, bani pe care i-a și primit într-o parcare.

Ordonanța procurorilor arată că în perioada decembrie 2020 – 18 ianuarie 2021, inculpatul Bulearcă Adrian Antonio, în calitatea menționată mai sus, ar fi acceptat promisiunea a două persoane (martori în cauză) de a-i remite sumele de 10.000 euro și 1.200 lei în schimbul efectuării unui act contrar îndatoririlor de serviciu, respectiv introducerea a 50 de grame de droguri și trei telefoane mobile în Penitenciarul Rahova și ulterior remiterea acestora către o persoană aflată în stare de deținere.

La data de 18 ianuarie 2021, acesta ar fi primit de la cei doi martori, în parcarea unui supermarket din București, suma de 12.000 euro, trei telefoane mobile și un plic conținând o substanță albă, împrejurare în care procurorii au constatat infracțiunea flagrantă.

În cursul zilei de ieri, 19 ianuarie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.


Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.