sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticMarcel Ciolacu: "Dăncilă nu a mai fost susținută de PSD Teleorman"

Marcel Ciolacu: „Dăncilă nu a mai fost susținută de PSD Teleorman”

Cartea Vioricăi Dăncilă trezește deja primele reacții în interiorul PSD. Marcel Ciolacu, acuzat de trădare, susține că fostul premier al României a luat decizii împreună cu „oameni din afara partidului”, refuzând să spună exact despre ce oameni este vorba.

Mai mult, Ciolacu spune că trecerea în total anonimat a Vioricăi Dăncilă a fost susținută chiar de Organizația PSD Teleorman, care a refuzat s-o mai propună pe aceasta pentru ocuparea vreunei funcții politice la nivel central.

Viorica Dăncilă a menționat că în cartea sa pot fi găsite explicații despre felul în care s-a făcut politică în PSD în perioada în care ea fusese propulsată de Dragnea în postura de premier al României. Ulterior, după ce Dragnea a căzut în dizgrație și partidul s-a lepădat de el, partidul ar fi trădat-o și pe ea fără nicio problemă.

Eu nu pot să acuz nici PNL, nici USR, nici președintele României, pentru că trădarea a fost în PSD. Înainte de moțiune, am avut toate asigurările din partea lui Marcel Ciolacu că această moțiune nu va trece, ba chiar am pe telefon un tabel pe care mi l-a trimis cu calculele făcute, unde noi am fi avut 241 de voturi, fără nicio problemă. În timpul moțiunii, mi-am dat seama că am fost trădată din PSD.„, a spus Dăncilă.

Dăncilă povestește și despre o vizită făcută la ea acasă de Marcel Ciolacu, care părea „foarte afectat” de faptul că va prelua conducerea partidului și care i-a promis acesteia că va face parte în continuare din conducerea partidului, pentru că ar avea „multă experiență”. Discuția nu a fost una amicală, își amintește Dăncilă, ci s-ar fi ajuns chiar și la insulte. În plus, Dăncilă spune că regretă faptul că l-a susținut pe Ciolacu.

La aceste acuzații, Ciolacu a răspuns clar că anonimatul în care a ajuns Dăncilă a fost o evoluție naturală, determinată cumva și de lipsa de susținere pentru Dăncilă de către Organizația PSD Teleorman.

Oricâtă frustrare ai avea, nu poți să inventezi altă matematică. Nu stau să dau justificări, nu vreau să intru în discuții cu doamna Dăncilă, cunosc alt adevăr și cu șefia Camerei Deputaților. Cele mai bune scoruri electorale în ceea ce privește candidatura doamnei Dăncilă au fost la Olt și la Buzău. Deci eu am făcut și domnul Stănescu am făcut tot ceea ce trebuia pentru binele PSD. (…) Tudose și Gribdeanu au fost susținuți de organizațiile lor. Organizația de la Teleorman nu a venit cu propunerea de a o susține pe doamna Dăncilă și nu numai domnia sa a fost în această situație, președinții de organizații au venit cu alte propuneri. Nu e o vendetă, în schimb fiecare dintre noi ieșim dintr-o anumită funcție, noi hotărâm cum ieșim. Cea mai mare greșeală pe care doamna Dăncilă a făcut-o a fost când deciziile politice nu le-a mai luat cu oameni din interiorul partidului.„, a răspuns Ciolacu acuzațiilor făcute de Dăncilă la Antena 3.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare