vineri, mai 3, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneO companie privată donează patru hectare de teren pentru construirea unui spital...

O companie privată donează patru hectare de teren pentru construirea unui spital în Piatra Neamț

Gest spectaculos făcut de companie privată pentru municipiul Piatra Neamț: va dona patru hectare de teren autorităților locale pentru ridicarea unui spital municipal în orașul Piatra Neamț.

Incendiul care a cuprins secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț a atras din nou atenția asupra vulnerabilităților extreme cu care adeseori se confruntă sistemul medical românesc. De ani de zile se vorbește despre nevoia de a construi mai multe unități spitalicești la nivelul județelor țării, pentru că cele existente abia fac față provocărilor. Cu atât mai mult cu cât, în pandemie, necesarul de servicii medicale a crescut.

Din nou se constată că autoritățile locale nu fac destule eforturi pentru a îndeplini aceste nevoi ale populației și, din nou, se remarcă implicarea entităților private (persoane și companii) în procesul de remediere a situației.

Iată, deci cum compania Altex România a decis să facă un gest extraordinar pentru municipiul Piatra Neamț, donând patru hectare de teren pentru construirea unui spital municipal de către autoritățile nemțene.

Nevoia este realmente acută pentru locuitorii orașului, de vreme ce acum, în era COVID, Spitalul Județean nu primește decât pacienți infectați cu noul virus, așa că ceilalți, care au în continuare și alte probleme de sănătate, trebuie să meargă la unități spitalicești din alte zone alte județului, preponderent în Roman și Târgu Neamț.

Donația aceasta nu este singura pe care compania menționată a făcut-o în ultimul timp. Vorbim despre donații importante către sistemul sanitar, IGSU și Inspectoratul General al Poliției Române. În plus, compania a utilat cu monitoare și ventilatoare paturi de terapie intensivă la spitalele din țară, a donat lanterne, telefoane și laptopuri pentru polițiștii români, milioane de măști pentru personalul medical și echipajele SMURD, echipamente IT pentru unitățile suport Bucureștii Noi și Cluj, a donat Direcției de Sănătate Publică București dispozitive electronice de aproape 30.000 euro și a dotat integral cu aparatură de ultimă generație secția de terapie intensivă a Spitalului Județean din Piatra-Neamț, afectată de incendiul din 14 noiembrie 2020.

Terenul donat către municipiul Piatra Neamț este situat pe Strada Mihai Viteazul, în vecinătatea Sălii Polivalente din oraș.

Primarul orașului Piatra Neamț, Andrei Carabelea crede că donația este binevenită și este chiar „piatra de temelie” pentru ridicarea unei noi unități spitalicești în municipiu.
Parteneriatul cu Altex România reprezintă primul pas în acest sens, poate cel mai important, pentru că Municipiul Piatra-Neamț nu deține o suprafață atât de mare de teren, de care este nevoie pentru o investiție de asemenea amploare. Donația este piatra de temelie a acestui proiect și îi mulțumesc domnului Dan Ostahie, și am convingerea că nu greșesc dacă o fac și în numele întregii comunități, pentru acest gest extraordinar”, spune primarul Andrei Carabelea.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare