sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneUn medicament antiparazitar pentru animale ar putea deveni tratament pentru Covid-19

Un medicament antiparazitar pentru animale ar putea deveni tratament pentru Covid-19

Într-o perioadă în care se discută enorm despre eficiența vaccinării și despre îngrijorările populației cu privire la efectele adverse ale vaccinului, apare, iată, și perspectiva unui tratament. Ar fi vorba despre un medicament antiparazitar, utilizat în mod normal la animale.

Ivermectina este un antiparazitar de uz veterinar, dar specialiștii spun că se poate fabrica și o variantă a medicamentului pentru uz uman. Mai mulți medici din Statele Unite ale Americii susțin că utilizarea acestui medicament face ca boala să fie mai ușoară pentru cei infectați.

Totul se întâmplă după ce medicul american Pierre Kory a cerut Senatului american introducerea Ivermectinei în protocolul de tratament.

Ion Alexie, medic specialist boli infecțioase într-un spital din Las Vegas, a declarat public faptul că el însuși își administrează medicamentul antiparazitar și spune că acesta nu are efecte secundare semnificative. De asemenea, susține că își tratează toți pacienții cu acel medicament și până în acest moment, monitorizarea arată că niciunul nu a ajuns în terapie intensivă și nici nu a decedat. Un alt avantaj al medicamentului este acela că este extrem de ieftin, prin comparație cu oricare alte tratamente existente în acest moment pe piață și considerate eficiente.

Din septembrie până în ianuarie am tratat puțini pacienți cu Ivermectină, dar din ianuarie l-am administrat pacienților mei și toți s-au făcut bine. Nu țin minte exact dacă toți de până acum s-au făcut, dar am început să țin cont de pe 15 ianuarie, am avut 50 de pacienți, mai am câțiva acum, pe toți i-am trecut din prima zi pe Ivermectină și bineînțeles cu celelalte tratament, în funcție de boală, și din ăștia 50, niciunul n-a ajuns la terapie intensivă, niciunul nu s-a deteriorat și îi urmăresc cu atenție.

Părerea mea este următoarea: mulți oameni din România nu vor să se vaccineze sau nu au vaccinul și n-o să se vaccineze niciodată. Pacienții care nu sunt foarte bolnavi nu se califică pentru niciun tratament de Covid, dacă nu sunt hipoxici și toate aceste tratamente se fac în spital. Important e să încercăm să oferim tratamentul cu Ivermectină pentru cei care deja s-au infectat, dar sunt încă în stadiile incipiente ale bolii, ca să nu ajungă la Terapie Intensivă și să încercăm să le dăm celor care nu vor să se vaccineze. Personal, iau și Ivermectină și a trebuit să mă și vaccinez.”, a declarat infecționistul Ion Alexie.

Până în acest moment, medicamentul antiparazitar aflat în discuție nu a fost niciodată testat clinic în România și în acest moment nu este autorizat în țara noastră pentru administrarea la oameni.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare