vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiEducatorul abuzator din DGASPC Teleorman a fost mutat disciplinar în... alt centru

Educatorul abuzator din DGASPC Teleorman a fost mutat disciplinar în… alt centru

După ce INVESTIGATORIA a publicat în exclusivitate filmări dintr-un centru de copii din Teleorman, care arată cum un educator umilește și agresează fizic și psihic copiii pe care-i are în grijă, măsura luată de DGASPC Teleorman a fost mutarea educatorului în… alt centru.

Este adevărat, centrul în care educatorul abuzator a fost mutat disciplinar este unul de adulți, însă era de așteptat ca o astfel de persoană să nu mai aibă nicio legătură ulterioară cu instituția sau cu persoanele vulnerabile de care ea are grijă.

N-a fost așa, din păcate, de vreme ce concedierea bărbatului nu se poate face imediat, ci numai la finalizarea unei anchete interne și la inițiativa unei comisii de disciplină.

Bărbatul neagă în continuare faptul că ar fi avut un comportament deplasat, iar copiii cu care s-a discutat astăzi confirmă lucruri incredibile, asupra cărora nu vom insista acum, de vreme ce este clar cam la ce fel de abuzuri s-a făcut referire.

Desigur, nu toți copiii mărturisesc abuzul, unul dintre motive fiind frica acumulată și presiunile la care au fost supuși de către cel care trebuia să vegheze la siguranța lor.

Mugurel Putineanu, directorul DGASPC Teleorman, a declarat astăzi pentru INVESTIGATORIA că instituția a făcut o sesizare la Parchet pe această temă și că acum așteaptă rezultatele anchetei interne, dar și a organelor de cercetare penală, pentru a lua măsuri ulterioare.

Deocamdată, singura măsură dispusă a fost mutarea abuzatorului într-un centru de adulți, tot persoane cu probleme, adică i se dă în continuare posibilitatea de a avea contact cu oameni vulnerabili.

Noi am făcut și denunț către Parchet astăzi, am constituit o comisie, formată din psiholog și colegii noștri care se ocupă de intervenții în situații de abuz, au mers acolo, au stat de vorbă cu copiii, i-au consiliat, în special pe copilul care apare în filmare și cu cel care a fugit, am constituit și o comisie de disciplină și s-a dispus măsura ca această persoană să fie mutată din cadrul centrului până la terminarea anchetei. El va fi mutat la un centru pentru persoane adulte, ca să nu mai intre în contact cu niciun copil. Legislația din păcate nu ne permite în momentul de față să-l suspendăm.

Directorul DGASPC Teleorman, Mugurel Putineanu.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare