joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiDosar penal pentru educatorul care a abuzat minori în centrul DGSPC

Dosar penal pentru educatorul care a abuzat minori în centrul DGSPC

După ce INVESTIGATORIA a prezentat filmările care arată felul în care un educator al DGASPC Teleorman umilea și abuza copiii din Centrul Teritorial pentru Protecția de Tip Familial din Roșiorii de Vede, Inspectoratul Județean de Poliție Teleorman s-a autosesizat. Bărbatul are acum dosar penal.

În primă instanță, DGASPC a constituit o comisie disciplinară care să verifice aspectele prezentate public, dar a decis că nu se poate trece direct la concedierea angajatului, de vreme ce acesta ar putea acționa instituția în instanță. Așa că mers pe varianta transferării educatorului într-un alt centru al Direcției, de data aceasta destinat persoanelor adulte, aflate în situații de vulnerabilitate.

Mugurel Putineanu, directorul DGASPC, susține că a făcut și o sesizare la Parchet pe această temă.

Între timp, IPJ Teleorman vine cu precizarea că și Poliția din Roșiorii de Vede s-a autosesizat, după vizionarea filmărilor publicate de INVESTIGATORIA.

Potrivit unei informări, transmise astăzi către noi, verificările au început deja.

În referire la articolul apărut în spațiul public “Educator dintr-un centru DGASPC, filmat în timp ce umilește și abuzează copiii” , Compartimentul de Relații Publice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Teleorman este abilitat să facă următoarele precizări:

În data de 28 Ianuarie a.c., polițiștii din municipiul Roșiori de Vede s-au autosesizat cu privire la aspectele menționate în respectivul articol și în urma cercetărilor a fost întocmit un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului și purtare abuzivă. În prezent se efectuează verificări pentru stabilirea întregii situații de fapt.

Departamentul de Relații Publice al IPJ Teleorman

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare