vineri, aprilie 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSurse: Incendiul de la "Matei Balș" a pornit de la un aparat...

Surse: Incendiul de la „Matei Balș” a pornit de la un aparat de încălzire

În această dimineață, o nouă tragedie s-a întâmplat într-un spital din România. Un pavilion al Spitalului „Matei Balș” din București a luat foc, iar patru persoane au decedat imediat.

După cazul Piatra Neamț, toată lumea credea că spitalele s-au pus la punct pe linia protecției în caz de incendiu, așa că era greu de prevăzut că un nou incendiu avea să se petreacă la numai câteva luni de tragedia aceea.

Iată că acum a luat foc un pavilion al unuia dintre cele mai importante spitale din România, și anume „Matei Balș”, un stâlp în criza medicală a coronavirusului la nivelul țării noastre.

Nu este până acum clară cauza tragediei, dar se merge preponderent pe varianta unui aparat de încălzire, aerotermă sau reșou, utilizat de pacienții unui salon. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu confirmă această ipoteză, susținând că așteaptă rezultatul anchetei Corpului de Control a Ministerului Sănătății.

O altă variantă ar fi aprinderea unei țigări în salon, dar nici aceasta nu este o variantă confirmată de vreun oficial.

Trebuie spus că în urma incendiului, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar una a decedat la scurt timp. Două femei și doi bărbați au fost duși de urgență la Spitalul Marius Nasta și toți pacienții din pavilion au fost transferați în alte spitale.

În legătură cu izbucnirea incendiului, a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare