Surse: Incendiul de la „Matei Balș” a pornit de la un aparat de încălzire

Surse: Incendiul de la „Matei Balș” a pornit de la un aparat de încălzire

În această dimineață, o nouă tragedie s-a întâmplat într-un spital din România. Un pavilion al Spitalului „Matei Balș” din București a luat foc, iar patru persoane au decedat imediat.

După cazul Piatra Neamț, toată lumea credea că spitalele s-au pus la punct pe linia protecției în caz de incendiu, așa că era greu de prevăzut că un nou incendiu avea să se petreacă la numai câteva luni de tragedia aceea.

Iată că acum a luat foc un pavilion al unuia dintre cele mai importante spitale din România, și anume „Matei Balș”, un stâlp în criza medicală a coronavirusului la nivelul țării noastre.

Nu este până acum clară cauza tragediei, dar se merge preponderent pe varianta unui aparat de încălzire, aerotermă sau reșou, utilizat de pacienții unui salon. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, nu confirmă această ipoteză, susținând că așteaptă rezultatul anchetei Corpului de Control a Ministerului Sănătății.

O altă variantă ar fi aprinderea unei țigări în salon, dar nici aceasta nu este o variantă confirmată de vreun oficial.

Trebuie spus că în urma incendiului, trei persoane au fost găsite carbonizate, iar una a decedat la scurt timp. Două femei și doi bărbați au fost duși de urgență la Spitalul Marius Nasta și toți pacienții din pavilion au fost transferați în alte spitale.

În legătură cu izbucnirea incendiului, a fost deschis un dosar pentru ucidere din culpă, sub coordonarea Parchetului Tribunalului București.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.