„Mafia lemnului” face ravagii: Peste 1.600 de mc de lemn tăiați ilegal au fost descoperiți în ultimele 7 zile

„Mafia lemnului” face ravagii: Peste 1.600 de mc de lemn tăiați ilegal au fost descoperiți în ultimele 7 zile

Peste 1.600 de metri cubi de lemn, fără documente legale sau tăiați ilegal, au fost descoperiți în numai o săptămână. Totul, în urma unei acțiuni a Poliției Române pe linia combaterii activităților ilegale din domeniul silvic.

Zilele trecute, polițiștii din Mureș luaseră urma unor persoane suspectate de ilegalități în domeniul silvic, descoperind material lemnos și cherestea rășinoasă, fără proveniență legală. Numai că nu doar poliția din Mureș a descoperit astfel de infracțiuni.

Direcția de Ordine Publică a Poliției Române a organizat o acțiune, în perioada 22 – 28 ianuarie 2021, pentru combaterea activităților ilicite în domeniul exploatării, prelucrării și comercializării materialului lemnos.  În fiecare zi, polițiștii, ajutați de instituțiile cu atribuții în domeniul silvic, au fost în teren și au verificat legalitatea operațiunilor desfășurate cu material lemnos, fiind efectuate peste 800 de controale.

Din această acțiune au rezultat nu mai puțin de  244 de dosare penale, 173 de persoane fiind cercetate pentru infracțiuni la regimul silvic. Potrivit Poliției Române, pentru neregulile constatate, au fost aplicate 219 sancțiuni la legea 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor, în valoare de 386.000 de lei.

Totodată, au fost confiscați 1.308 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 380.000 de lei. De asemenea, au fost identificați 322 de metri cubi de material lemnos tăiat ilegal, în valoare de peste 100.000 de lei.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.