vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiTrimisă în judecată, după ce a profesat 20 de ani cu o...

Trimisă în judecată, după ce a profesat 20 de ani cu o diplomă falsă

La mijlocul lunii ianuarie, o femeie din Târgoviște a fost reținută pentru că, timp de douăzeci de ani, a profesat ca psiholog în Spitalul Județean din Târgoviște, fără a avea studii reale. Femeia folosise o diplomă falsificată.

Situația a fost descoperită tardiv, după ce angajata spitalului a evaluat cognitiv și neuropsihic pacienții unității spitalicești, personalitatea și mecanismele de adaptare ale acestora, gradul de discernământ, și în plus, ar fi acordat asistență de specialitate și ar fi completat 1.381 de fișe de observație/evaluare, doar în perioada ianuarie 2016 – decembrie 2018.

Totodată, în baza unui atestat de liberă practică falsificat, femeia ar fi fost desemnată, prin decizii ale conducerii Spitalului Județean din Târgoviște, să facă parte și din comisiile de expertiză medico-legală psihiatrică.

Femeia a indus în eroare unitatea spitalicească, prezentând o diplomă de licență falsificată la angajare, diplomă care atesta faptul că aceasta ar fi absolvit o instituție superioară de învățământ, act care i-a și permis să ocupe poziția de psiholog a instituției medicale vreme de douăzeci de ani. Lucrurile sunt cu atât mai grave, cu cât ea este fosta parteneră de viață a unui fost șef al poliție dâmbovițene.

Acum ea a fost trimisă în judecată de procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Procurorii care se ocupă de caz cer instanței de judecată menținerea măsurii preventive a arestului la domiciliu luată față de inculpată și a tuturor măsurilor asiguratorii dispuse în cauză, respectiv menținerea sechestrului asigurator asupra  a două bunuri imobile, precum și a măsurii asiguratorii a popririi asupra sumelor de bani aflate în conturile bancare ale acesteia.

Femeia este acuzată că a produs un prejudiciu de 367.990 lei Spitalului Județean de la Târgoviște.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare