Fostul șef al Poliției Eforie, trimis în judecată, după ce a luat mită… în rate

Fostul șef al Poliției Eforie, trimis în judecată, după ce a luat mită… în rate

Un fost șef al Poliției Eforie a fost trimis în judecată, sub control judiciar, după ce procurorii DNA au stabilit faptul că acesta, în calitate de reprezentant al statului, ar fi luat mită, ar fi instigat la fals material în înscrisuri oficiale și a favorizat făptuitorul.

Gabriel Cornel Coteanu a fost până în vara anului 2020 comandant al Poliției orașului Eforie, cu gradul de comisar șef. În perioada în care a ocupat această funcție, Gabriel Coteanu a primit câte 600 de lei de 17 ori de la o persoană care i-a cerut protecție în desfășurarea unor activități de comerț clandestin în Stațiunea Eforie din Constanța.

În total, valoarea mitei încasate s-a ridicat la 10.200 de lei. Totul, pentru a tolera activități de comerț clandestin care să se poată desfășura fără aplicarea de sancțiuni contravenționale și fără confiscări de mărfuri, cu precădere pe plajele stațiunii Eforie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, pe data de 10 august 2020, comandatul de atunci al Poliției Eforie i-ar fi solicitat șefului Poliției Locale Eforie, să înlocuiască măsura amenzii în cuantum de 1.000 lei aplicată unei persoane pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

Tot în vara anului precedent, Gabriel Coteanu nu ar fi sesizat de îndată organul de urmărire penală competent pentru o infracțiune de dare de mită, în valoare de 200 de lei. Banii ar fi fost destinați agentului constatator (șeful Poliției Locale Eforie) pentru ca persoana care ar fi oferit cei 200 de lei să nu răspundă contravențional. Inculpatul a preferat să restituie persoanei respective banii remiși.

Iar în activitatea lui Coteanu se pot constata și alte pete, precum un eveniment din luna iulie a anului 2019, când acesta, în calitate de comandant al poliției, a ajutat o persoană să evite răspunderea penală pentru o infracțiune de conducere fără permis, prin neînregistrarea în evidența cauzelor penale, a procesului verbal de constatare a infracțiunii flagrante.

Șeful Poliției Locale Eforie, Marcel Vasile Iftimie, și-a recunoscut vinovăția și a primit 6 luni închisoare cu amânarea aplicării pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.