sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiIoan Niculae: "Primii 100 de români, din punct de vedere al afacerilor,...

Ioan Niculae: „Primii 100 de români, din punct de vedere al afacerilor, suntem distruși”

Miliardarul Ioan Niculae, aflat în pragul încheierii, prin sentință, a dosarului său de evaziune fiscală și corupție, spune acum că se teme de eventuala pedeapsă și crede că tot ce i se întâmplă e rezultatul unei conspirații a organelor represive din statul român, menționând Direcția Națională Anticorupție.

Revenit în țară, după tratamentul medical făcut la Milano, Ioan Niculae trebuie să se confrunte atât cu procesul în care este implicat el și soția lui, alături de alți inculpați, cât și cu nemulțumirile angajaților neplătiți din cadrul Combinatului Chimic „Donau Chem” din Turnu Măgurele. Dar protestele de la Combinat nu-l afectează cât îl doare sentința pe care o va primi în doar câteva zile.

Rechizitoriul procurorilor DNA arată cum, în perioada 2008-2009, între societatea InterAgro a lui ioan Niculae și SC Libarom Agri SRL, societate specializată în producție agricolă și tranzacții cu produse agricole, s-a încheiat și derulat un contract fictiv având ca obiect prestarea unor servicii de publicitate. În baza acestui contract, ar fi fost înregistrate în contabilitatea firmei Interagro SA, operațiuni nereale în baza cărora s-au eludat plățile taxelor și impozitelor către bugetul de stat.

Acum DNA cere pedeapsa maximă în cazul lui Niculae, pedeapsă estimată de procurori la 12 ani de detenție.

În apropierea procesului, Niculae se victimizează și spune că totul i se trage de la faptul că a deranjat prin influența și spectrul afacerilor pe care le-a derulat de-a lungul timpului.

Cred că toți oamenii de afaceri români, primii 100 de români, din punctul de vedere al afacerilor, suntem distruși. Vă rog să mă credeți că până în 2015, când am fost arestat, n-am văzut un sac de îngrășăminte de la Linz, din Austria, în porturile dunărene. Uitați-vă acuma, de la Orșova, Turnu Severin, Calafat și, mai ales, la Giurgiu, în care în fiecare zi se descarcă o groază de uree din Austria. Ați auzit dumneavoastră vreodată că Austria ar avea gaz natural? Eu nu am auzit.„, a declarat Ioan Niculae la Antena 3.

Pe 11 februarie, Ioan Niculae își așteaptă sentința.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

  1. Adevărat că nu este afectat de soarta oamenilor de la Donau Chem TrMagurele! El și-a însușit banii cuveniți din vânzarea îngrășămintelor(câte barje pline și plecat pe Dunăre…!) și salariile neplătite ale oamenilor care au muncit acele luni de zile, in frig și condiții inumane. Îl interesează doar libertatea lui și aruncă tot felul de motive mincinoase, poate, poate se va găsi cineva sa îl asculte și să îl creadă. Sper că nu se va întâmpla asta! Este cuvântul unui șarlatan care a subminat industria chimica din Romania(bineînțel că nu singur), împotriva a mai mult de 500 de muncitori de la Donau Chem(fără a pune la socoteală pe cei din Zimnicea, de la alt „combinat”de al lui). El va intra la închisoare, iar oamenii vor rămâne tot fără bani și alte drepturi care li se cuvine, din păcate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare