joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneBărbați reținuți, după ce au recrutat minori în vederea prostituției

Bărbați reținuți, după ce au recrutat minori în vederea prostituției

Situația de la Țăndărei, cunoscută publicului de ani buni, pare să existe în continuare. Cu atât mai mult cu cât cei 23 de inculpați din „dosarul Țăndărei”, care au traficat peste 160 de minori, au fost achitați de instanța din Târgu-Mureș. Ieri, încă patru bărbați din zona respectivă au fost reținuți de polițiști sub o acuzație similară: traficul de minori.

Procurori din cadrul DIICOT Ialomița, împreună cu polițiști specializați în combaterea criminalității organizate au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară pe data de 10 februarie în orașul Țăndărei și în comuna Ograda. Totul pentru că procurorii documentaseră existența unei grupări organizate de trafic de minori și trafic de persoane, care ar fi recrutat, adăpostit și transportat în mai multe localități din țară, persoane cu vârste cuprinse între 17 și 23 ani, cu scopul de a le exploata prin practicarea prostituției.

La percheziții, în locuințele celor vizați, polițiștii au descoperit și au ridicat  6 telefoane mobile, un pistol cu aer comprimat, o țigară confecționată artizanal, despre care există suspiciunea că ar conține substanțe psihotrope, precum și sume de bani. Astfel, potrivit Poliției Române, 4 bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și trafic de minori.

Față de trei dintre aceștia, magistrații au dispus măsura arestării preventive, în timp ce pe numele unuia dintre bărbați a fost dispusă măsura arestului la domiciliu, pentru o perioada de 30 de zile. Cercetările continuă, însă, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Activitățile au beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Ialomița.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare