vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneEduardt Cozminschi: "Nu mai puțin de 22 de alerte referitoare la măștile...

Eduardt Cozminschi: „Nu mai puțin de 22 de alerte referitoare la măștile comercializate pe teritoriul UE vin din România”

Problematica măștilor neconforme, comercializate pe teritoriul României, revine în atenția publică. ANPC arată acum faptul că țara noastră întâmpină încă probleme legate de comercializarea și utilizarea măștilor neconforme, multiple alerte validate de RAPEX în ultima perioadă vizând România.

În această dimineață, Sistemul de alertă rapidă pentru produse nealimentare al Uniunii Europene – RAPEX a validat încă o alertă din partea României, în ceea ce privește măștile aflate la comercializare în țările Uniunii Europene, semnalată de Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), instituție abilitată să reprezinte țara noastră, în cazul produselor nealimentare la RAPEX.

În urma acestei validări, nu mai puțin de 22 de alerte referitoare la măștile comercializate pe teritoriul UE vin din România, până acum.  Acest fapt arată foarte clar vigilența și aplecarea colegilor noștri de la Direcția de Control și Supraveghere Piață a ANPC asupra acestui subiect, de o importanță capitală pentru orice cetățean, în această perioadă. Grija față de consumatori – obiectul activității noastre –  ne determină să fim mereu la datorie, proactivi și atenți, cu atât mai mult în perioade sensibile și complicate pentru noi toți, cum este cea pe care o traversăm în ultimul an”, a declarat Eduardt Cozminschi, Președintele ANPC.

ANPC îi avertizează, în consecință, pe operatorii economici din domeniu ca, înainte de a introduce la comercializare astfel de produse neconforme, să consulte site-urile ANPC și pe cel al Comisiei Europene pentru a se asigura că acestea nu figurează la capitolul ”produse interzise comercializării”.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare