joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVlad Zamfirescu: "Această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o...

Vlad Zamfirescu: „Această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera, înseamnă că facem umbră degeaba”

Actorul Vlad Zamfirescu a fotografiat cabina Luciei Sturdza-Bulandra, una dintre uriașele figuri ale scenei românești. Acesta și-a dorit să arate publicului starea deplorabilă în care au ajuns cabinele Teatrului Bulandra, după ani întregi de indiferență.

Pereți ce stau să cadă, uși rupte, mobilier ajuns în stare de putrefacție, igrasie – toate acestea caracterizează cabinele Teatrului „Bulandra”, care s-a transformat dintr-un templu al dramaturgiei într-o ruină, pentru că ani la rândul, nu s-au făcut eforturi pentru reabilitarea și conservarea acestui patrimoniu cultural.

Revoltat de acest lucru, dar cu speranța că noua administrație a Bucureștiului va lua decizia de a se implica, în sfârșit, actorul arată pe contul său de Facebook interiorul acestor cabine și spune că dacă nici în anul 2021 nu se va schimba nimic, atunci factorii responsabili au făcut doar „umbră”.

„Cabina doamnei Bulandra. Anul 2021. Am decis că adevărul trebuie spus și mai ales arătat. Așa arată cabinele Teatrului Bulandra, sala “Toma Caragiu” în prezent. Singurul teatru din București care face parte din Uniunea Teatrelor Europene a fost lăsat să ajungă în starea asta. Nu are sens să comentez aici de ce și cum s-a ajuns într-o asemenea situație. Cert este că așa stau lucrurile, în prezent.
Fotografie realizată de Vlad Zamfirescu (sursă Fb)
                                                                       (sursă foto: Fb – Vlad Zamfirescu)
Și de parcă nu ar fi fost suficient, magazia de decoruri stă să cadă, iar arhiva este într-o stare de degradare aproape totală. Dacă v-aș pune poze și de acolo ar fi deja prea mult. Ar trebui să pun înainte și avertismentul: “Aceste imagini vă pot afecta emoțional“. Această catastrofă trenează de zeci de ani. Dar dacă o vom mai tolera înseamnă că facem “umbră degeaba”.
La întâlnirea cu consilierii primăriei am fost întrebat de ce am bugetat o sumă mai mare la capitolul 20.02 ( reparații curente) și 20.05 ( obiecte de inventar). Iată de ce am cerut urgent alocarea acestei sume. În cadrul întâlnirii cu Primarul General, acesta s-a arătat real interesat de rezolvarea acestei probleme.”, a arătat Vlad Zamfirescu pe contul său de Facebook.
În calitate de manager al Teatrului Bulandra, Zamfirescu spune că a dat Primăriei București dosarul cu fotografiile care arată starea în care a ajuns acest teatru.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare