Falsificatori de bani, capturați în Galați, după ce au pus în circulație hârtii de 50 euro

Falsificatori de bani, capturați în Galați, după ce au pus în circulație hârtii de 50 euro

DIICOT Galați a reușit să puncteze o acțiune de amploare, după efectuarea mai multor percheziții la domiciliile unor bărbați, bănuiți că ar face parte dintr-un grup infracțional organizat, specializat în falsificarea de bani. Trei bărbați au fost deja reținuți, ei fiind acuzați de faptul că au pus în circulație bancnote falsificate de 50 de euro.

Perchezițiile au avut loc pe 14 februarie, când polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galați au descins în locuințele unor persoane bănuite de constituire a unui grup infracțional organizat, complicitate la falsificarea de valori străine în formă continuată, punere în circulație de valori falsificate în formă continuată şi înșelăciune în formă continuată. Totodată, au fost puse în executare 4 de mandate de aducere.

Potrivit anchetei,  în perioada august 2020 – ianuarie 2021, membrii grupării ar fi procurat, deținut şi plasat în circulație cel puțin 150 de bancnote din cupiura de 50 de euro falsificate, prejudiciul cauzat, până la acest moment, fiind stabilit la 6.400 de euro. De la domiciliile acuzaților s-au ridicat telefoane și documente, cu valoare probatorie.

Potrivit Poliției Române, trei bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, 15 februarie, să fie prezentați Tribunalului Galați cu propunere de arestare preventivă.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.