joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInstantaneu PoliticVlad Voiculescu: "Ați așteptat să apară o tragedie ca să puneți în...

Vlad Voiculescu: „Ați așteptat să apară o tragedie ca să puneți în seama mea tot dezastrul lăsat de voi”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, împotriva căruia PSD a inițiat o moțiune simplă, a răspuns astăzi, de la tribuna Parlamentului, acuzațiilor aduse lui de către social-democrați. Acesta s-a declarat uimit de faptul că tocmai cei responsabili de dezastrul din Sănătate au astăzi tupeul de a vorbi despre asumare. În plus, Voiculescu a făcut referire la mafia din sistemul medical, o mafie întreținută zeci de ani, chiar de către cei care acum îi cer demisia.

După citirea moțiunii de către social-democratul Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a urcat la tribuna Parlamentului și și-a exprimat punctul de vedere cu privire la inițierea acestei moțiuni, prin care i se cere să renunțe la conducerea ministerului. Voiculescu susține că, în spatele acestei moțiuni, stă disperarea social-democraților de a pierde accesul la conducta de bani ai Sănătății.

Mi se cere să-mi asum răspunderea pentru ceva ce s-a întâmplat într-un spital condus aproape 30 de ani de colegul dumneavoastră, de colegul celor ce au inițiat această moțiune, de domnul doctor Adrian Streinu Cercel, într-un oraș condus în ultimii 12 ani de zile tot de colegii dumneavoastră, domnul Oprescu, doamna Firea… Aceștia sunt oamenii, toți din PSD, care au avut tupeul să vorbească astăzi despre asumare. Vorbesc despre  asumare oamenii partidului care, de la Revoluție încoace, au avut 12 miniștri ai Sănătății. Vorbesc despre asumare colegii de partid  ai ultimilor trei miniștri ai Sănătății, toți trei anchetați de DNA.

Doamna Sorina Pintea și domnul Nicolae Bănicioiu pentru mită, repet, pentru mită, domnul Florian Bodog pentru angajări fictive, asemenea fostului lor șef de partid, chiar domnul Liviu Dragnea. Vorbesc de asumare oamenii care au condus ministerul Sănătății 18 din ultimii 30 de ani, timp în care și-au creat adevărate rețele mafiote, cu filialele lor de partid, cu consiliile lor județene, conectate până chiar și aici, în Parlament.

M-aș fi așteptat, dacă le-ar fi păsat atât de mult de sănătatea oamenilor în această lună de zile, să primesc de la parlamentari PSD propuneri de proiecte, de proiecte ambițioase, de spitale, de ambulatorii, de echipamente. Am verificat la registratură, am verificat și în telefon și nu e nimic. „, a susținut Vlad Voiculescu în Parlament.

Mai mult, acesta a spus că are senzația că, de fapt, moțiunea aceasta era deja scrisă într-un sertar, iar cei din PSD au așteptat momentul previzibil al producerii unei noi tragedii în Sănătate ca s-o scoată la lumină. Totul, pentru că reforma începută de el în anul 2016 i-a speriat pe social-democrați.

Ați început, probabil, să scrieți această moțiune împotriva mea înainte să fiu numit ministru. Ați așteptat să apară o tragedie ca să puneți în seama mea tot dezastrul lăsat de voi. N-o să meargă! Dar este bine că mi-ați dat ocazia să spun de la această tribună câteva lucruri. Am găsit sistemul de sănătate din România mult mai rău decât l-am lăsat, v-ați bătut joc de aproape tot ce am făcut în 2016 și era un început de reformă reală. Ați făcut asta, pentru că reforma reală înseamnă chiar decuplarea clienților dumneavoastră politici de la banii din Sănătate. Și asta v-a speriat.„, a mai arătat ministrul Sănătății de la tribuna Parlamentului.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare