sâmbătă, aprilie 20, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneABA Mureș a renunțat la detașarea fostului director, Ovidiu Ianculescu

ABA Mureș a renunțat la detașarea fostului director, Ovidiu Ianculescu

Ovidiu Ianculescu este cunoscut ca fiind protagonistul unuia dintre reportajele Recorder, fost director al SGA Mureș, înlocuit pe criterii politice de către PNL.

La finalul anului trecut, Curtea de Apel Mureș a dispus suspendarea deciziei de detașare a acestuia în Maramureș.

Administrația Bazinală de Apă Mureș a luat acum luat decizia de suspendare a acestei detașări și, practic, ea nu mai există.

Ianculescu nu a acceptat cu ușurință detașarea la Maramureș, pentru a i se face astfel loc la conducerea instituției din Mureș unui membru al PNL, mai ales că acesta pretinde faptul că i s-a forțat mâna să renunțe la funcția pe care o câștigase prin concurs. El a pus la dispoziția jurnaliștilor și înregistrări din care reiese foarte clar felul în care s-a pus problema demisiei la momentul respectiv.

De atunci, Ianculescu a petrecut mult timp consultându-se cu avocații și a luptat pentru cauza lui în instanță, așa că, în cele din urmă, și instituția a admis faptul că detașarea fusese abuzivă, optând pentru revocarea ei. În decizia cu numărul 45 din data de 18 februarie, Administrația Bazinală de Apă Mureș a decis încetarea, începând de astăzi, a detașării lui Ianculescu pe postul de inginer-șef la SGA Maramureș.

Acum, Ovidiu Ianculescu rămâne inginer-șef în instituție, dar susține că nu va lăsa așa lucrurile și că va cere daune pentru experiența prin care a trecut. Acesta a declarat, la solicitarea INVESTIGATORIA, că va lupta în continuare prin toate mijloacele legale pentru a-și acoperi cheltuielile presupuse de lupta de până acum.

Sigur că voi cere daune în instanță. Am dat o grămadă de bani la avocat, psiholog și traducător, pe care, dacă lucrurile se derulau corect și normal, nu i-aș fi cheltuit niciodată. Am pe rol și judecarea anulării demisiei, pe fond am pierdut, dar aștept motivarea pentru a face apel. „, ne-a declarat Ianculescu.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare