Bani spălați din exploatarea mai multor cetățeni moldoveni în Franța

Bani spălați din exploatarea mai multor cetățeni moldoveni în Franța

Cooperarea internațională în materia combaterii traficului de persoane dă, de multe ori, roade. Este și cazul unei acțiuni de amploare a autorităților din Franța și Moldova, cu sprijinul Eurojust, în urma căreia a fost destructurat un grup organizat, specializat în spălarea de bani și exploatarea prin muncă în Franța a mai multor cetățeni moldoveni.

A fost nevoie de 14 percheziții domiciliare în județul Satu Mare și de un efort conjugat al autorităților pentru a obține probe suplimentare, necesare pentru documentarea acestui caz revoltător.

Potrivit unui comunicat transmis de Poliția Română, activitățile au fost efectuate în cadrul unei echipe comune de anchetă, împreună cu autoritățile judiciare din Franța și Republica Moldova, și au vizat cetățeni români care ar fi contribuit la spălarea unor sume mari de bani obținute din traficarea, în scopul exploatării prin muncă, a unor persoane de naționalitate moldovenească.

În cele din urmă, a fost dispusă reținerea a trei persoane, toți cetățeni români, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de spălare de bani. Ulterior, față de persoanele în cauză, a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

De la domiciliile celor percheziționați au fost ridicate în vederea confiscării nu mai puțin de 11 autoturisme de lux, două ski-jet-uri, echivalentul în lei și valută a 137.600 de euro, de asemenea, fiind indisponibilizate conturile bancare ale celor bănuiți.

Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul specialiștilor criminaliști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, Inspectoratului de Jandarmi Județean Satu Mare și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.