Clotilde Armand vrea reformarea Poliției Locale în Sectorul 1: „E o problemă de siguranță națională”

Clotilde Armand vrea reformarea Poliției Locale în Sectorul 1: „E o problemă de siguranță națională”

Clotilde Armand se remarcă în ultima perioadă printr-o serie de acțiuni destul de controversate la nivel public, dar, în mod cert, cu impact major. După ce a tăiat sporuri și finanțări nejustificate, acum aceasta își dorește o reformare a Poliției Locale din Sectorul 1.

Situația polițiilor locale este cel puțin discutabilă în întreaga țară. Rolul autentic al acesteia este, de multe ori incert, iar posturile de polițiști locali sunt adeseori doar sinecuri acordate pentru susținerea partidelor politice în campaniile electorale. Ca atare, despre profesionalism în materie nu prea se poate vorbi.

Lucrurile stau la fel și în sectorul 1 al capitalei, lucru pe care îl susține chiar primarul acestuia, Clotilde Armand. Aceasta a anunțat că în cadrul ședinței ordinare de astăzi, 25 februarie, a Consiliului Local al Sectorului 1 se va discuta chiar problematica aceasta, obiectivul fiind reformarea Poliției Locale, dar și diminuarea numărului de funcții de conducere din cadrul structurii. Armand crede că demersul este unul care ține chiar de siguranța națională.

„Cel mai important proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței de astăzi îl constituie reorganizarea Poliției Locale Sector 1. Prin acest proiect, sunt reduse substanțial funcțiile de conducere din cadrul Poliției Locale, pentru eliminarea corupției și pentru eficientizarea activității acestei instituții. Este vorba despre reducerea funcțiilor de conducere de la 31 la 16, eliminarea suprapunerilor de atribuții, comasarea activităților similare, precum și optimizarea activității structurilor de ordine publică și de inspecție.”, a precizat Armand pe Facebook.

Se vizează, prin aceasta o reorganizare a Poliției Locale, afectată acum de o corupție endemică.

„Această reorganizare este o etapă necesară pentru a construi o structură pe care să ne bazăm pentru a reforma Poliția Locală. Ce se întâmplă în prezent în această instituție este o problemă de siguranță națională. Corupția endemică de acolo și cei care poartă uniforma de polițist local și au făcut pact cu Mafia trebuie să dispară.

Locul polițistului local este pe stradă pentru a veghea la siguranța publică și nu în spatele unor birouri în care de multe ori își fac propria agenda, diferită de cea a cetățeanului, și din care încasează inutil venituri. Fac din nou un apel la toți consilierii să fie conștienți de importanța acestei reorganizări, să lase la o parte interesele politice și să se întoarcă cu fața la problemele comunității și nevoile acesteia.”, a mai menționat Clotilde Armand.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.