5 grupări specializate în evaziune fiscală au fost destructurate, în urma a 62 de percheziții

5 grupări specializate în evaziune fiscală au fost destructurate, în urma a 62 de percheziții

O adevărată rețea specializată în evaziune fiscală a realizat, în perioada 2016-2019, venituri de aproape 20 de milioane de euro, bani rezultați din achiziția de mașini din străinătate și vânzarea lor, fără forme fiscale, în România.

Astăzi s-au efectuat un număr de 62 de percheziții domiciliare în municipiul București și în județele Ilfov, Bacău, Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui, în cadrul a două dosare penale.

Potrivit concluziilor trase de anchetatori, la mijloc ar fi nu mai puțin de 5 grupări infracționale specializate în infracțiuni de evaziune fiscală, grupări care, prin intermediul membrilor săi, ar controla direct sau prin interpuși mai multe societăți comerciale, ce desfășoară activități în domeniul comerțului intracomunitar cu autovehicule rulate.

„Prin intermediul acestor societăți comerciale, ar fi fost achiziționate autovehicule de la parteneri din spațiul Uniunii Europene, cu preponderență din Belgia, Olanda, Germania, Italia, Franța, Spania, dar și din alte țări, pe care, ulterior, le-ar fi vândut în România, fără a înregistra veniturile în evidențele contabile și fără a declara operațiunile efectuate, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale datorate bugetului consolidat al statului.”, arată biroul de presă al DIICOT.

Activitatea infracțională a membrilor grupării ar fi fost săvârșită prin intermediul mai multor societăți comerciale și ar fi fost structurată pe diferite intervale de timp, în perioada 2016-2019.

Prin activitatea infracțională, s-ar fi cauzat un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 97.000.000 de lei (aproximativ 20 de milioane de euro).

Echipele participante la operaţiune sunt constituite din ofițeri și agenți de poliţie judiciară din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Investigare a Criminalității Economice, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov, Bacău,  Brașov, Călărași, Giurgiu, Ialomița și Vaslui.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.