joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialClaudiu Năsui: "Tatăl meu nu doar că nu a fost securist, dar...

Claudiu Năsui: „Tatăl meu nu doar că nu a fost securist, dar a fost condamnat la închisoare de către securitate”

Moțiunea depusă împotriva ministrului Economiei, Claudiu Năsui, a picat. Au rămas, însă, unele lucruri nespuse, asupra cărora ministrul USR-PLUS a simțit nevoia să revină pe parcursul zilei de astăzi, pentru a arăta că rudele lui nu doar că nu au făcut parte din vechea Securitate, ci au avut și de suferit de pe urma acesteia.

Năsui a adus în acest sens probe, constând în sentințele de condamnare de către securiști a tatălui și bunicii sale. Este vorba despre o sentință de condamnarea a tatălui său, pentru infracțiunea de „refuz de înapoiere în țară” și despre o sentință de condamnare la cinci ani de închisoare a bunicii lui, pentru „uneltirea contra ordinii sociale”.

Ministrul a ales să arate aceste lucruri, fiind deranjat de faptul că există o retorică publică ce îi vizează pe cei din USR-PLUS cu privire la faptul că ar fi descendenții foștilor securiști.

Una dintre cele mai mari ticăloșii spusă la adresa USR-PLUS, și a mea, de când am intrat în politică este faptul că am avea vreo legătură cu securitatea. Nu este singura, dar cu siguranță este în top 3 de cele mai răspândite manipulări. A fost propagată în forță și sponsorizată cu bani mulți, iar asta fix în campanie.
PSD a decis să scrie această minciună chiar și în moțiunea parlamentară contra mea. Am răspuns în cadrul moțiunii și pun și aici public, sentințele la care făceam referire.„, arată Năsui pe o rețea de socializare.
Sentința de condamnare a tatălui lui Claudiu Năsui de Securitate
                                                                             Sursă foto: Claudiu Năsui
Ministrul Economiei arată astfel că tatăl lui nu doar că nu a fost securist, dar a și fost condamnat de închisoare de securitate, în timp ce bunica lui a fost închisă la Sighet pentru că ar fi ajutat partizanii anti-comuniști .
Năsui explică și dă chiar detalii legate de cele două condamnări ale rudelor sale apropiate.
Prima, sentința de condamnare la 7 ani de închisoare a tatălui meu pentru infracțiunea de „refuz de înapoiere în țară”. Decizia pronunțată, culmea ironiei, de căpitanul de securitate Doru Viorel Ursu, devenit, după revoluție, ministru de interne în guvernul Ion Iliescu – Petre Roman. A doua, sentința de condamnare la 5 ani de închisoare a bunicii mele, în 1949, pentru „uneltirea contra ordinii sociale”. Adică pentru că a ajutat rezistența anti-comunistă din nordul țării. Nu vă mai spun cine conducea represiunea comunistă în perioada aceea în nordul țării. Minciunile la adresa familiei mele au ajuns prea departe. De aceea am depus la senat un proiect de lege prin care să facem un registru cu toți securiștii din decembrie 1989.”, mai susține Năsui.
Acesta insistă asupra faptului că prin registrul securiștilor din decembrie 1989 se vor putea identifica, fără discuții, toți securiștii, inclusiv cei care primesc pensie specială pentru serviciile aduse statului român.
 „Și nu doar atât. Hai să vedem toate rudele de până la gradul 3 ale securiștilor care sunt acum în politică (parlamentari, primari, funcții alese, etc.). Măcar la 31 de ani de la revoluție, să aflăm și noi cine au fost securiștii și cine le sunt rudele care au dominat politica timp de atâția ani.”, mai punctează ministrul.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare