ȘOCANT! Șacali și lupi, împușcați și abandonați într-o rezervație naturală din Focșani

ȘOCANT! Șacali și lupi, împușcați și abandonați într-o rezervație naturală din Focșani

În timp ce zeci de ONG-uri se luptă pentru protejarea animalelor, activitățile de braconaj înfloresc, de multe ori sub privile autorităților. Zilele acestea, într-o rezervație naturală din zona Focșani, mai mulți lupi și șacali au fost găsiți aruncați, după ce au fost împușcați.

Anunțul a fost făcut de un ONG premiat în 2016 cu premiul EuroNatur, acesta ilustrând cu fotografii șocanta descoperire. Mai mult, specialiștii acestuia arată că uciderea unor animale într-o rezervație naturală este un gest de-a dreptul scandalos și el devine foarte grav, în contextul în care zona este frecventată de turiști.

Șacali și vulpi, probabil împușcate au fost abandonate în Rezervația Naturală Pădurea Merișor Cotul Zatuanului, de la Biliești, o zonă frumoasă de plimbare îndrăgită de mai toți focșănenii! Fotografia a fost făcută azi de Sergiu Gabriel Husca pe traseul marcat cu galben.

Dincolo de faptul că animalele au fost împușcate într-o rezervație naturală, dincolo de faptul că activitatea a fost realizată într-o zonă intens frecventată de iubitorii de natură, este pur și simplu scandalos și total ilegal să abandonezi leșurile acestora după clasicul tablou de vânătoare!„, arată Agent Green.

ONG-ul menționat cere instituțiilor responsabile -Garda de Mediu Vrancea, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Vrancea. Garda Forestieră Focșani, Agenția pentru Protecția Mediului Vrancea și Arii Naturale Protejate Vrancea să analizeze situația și să aplice toate sancțiunile prevăzute de lege pentru cei care au ucis animalele.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.