vineri, aprilie 26, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiAutorități din Vrancea, surprinse chefuind la ziua unui infractor în plină pandemie

Autorități din Vrancea, surprinse chefuind la ziua unui infractor în plină pandemie

Regulile nu se aplică aproape niciodată celor mari. E o situație obișnuită deja în România, iar cei mici par a se fi împăcat cu această stare de fapt. Dar uneori gunoiul nu poate rămâne prea mult timp sub preș. Așa cum se va întâmpla acum cu niște autorități publice, surprinse chefuind la ziua unui infractor.

Începem prin a preciza faptul că municipiul Focșani se află de două săptămâni în scenariul galben al pandemiei, așa că legea interzice desfășurarea evenimentelor în spații închise. Mai mult, cei care conduc instituții publice ar trebui să respecte legea mai mult decât oamenii fără funcții, pentru că puterea exemplului este cel care face realmente diferența.

În ciuda acestor considerații de bun simț, mai mulți reprezentanți ai unor instituții publice (unele dintre ele, de forță) au fost surprinși chefuind la petrecerea unui om de afaceri cu probleme penale grave, precum evaziune fiscală sau spălare de bani.

Vorbim despre oameni care ocupă funcții de conducere în Direcția Generală Antifraudă Constanța, Direcția Regională a Finanțelor Publice Galați, Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, Judecătoria Focșani, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea, Inspectoratul Județean de Poliție Vrancea și Primăria Municipiului Focșani (chiar primarul municipiului, Cristi Misăilă)

Și, ca să fie ghiveciul ilegalității complet, petrecerea s-a desfășurat în timpul programului de lucru al celor în cauză. Evenimentul a avut loc pe 12 martie în sala de festivități a localului „Ballroom Ghibi”, iar la petrecere au participat peste 60 de persoane, lucru semnalat chiar de prefectul Gheorghiță Berbece.

Sala în care a avut loc evenimentul

Acesta a transmis sesizarea primului ministru al României, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Justiției, Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii.

„În condițiile în care de peste un an ne luptăm cu această pandemie și încercăm prin coalizarea tuturor factorilor să gestionăm răspândirea acestui virus, cu rezultate bune pentru Vrancea în ultima lună de zile, astfel de evenimente care au în centrul lor oameni de conducere  din instituții publice nu fac decât să zădărnicească această luptă”, arată prefectul de Vrancea în sesizarea sa.

Surse locale ne spun că agentul economic la ziua căruia s-au adunat procurori, judecători și directori este Lucian Pintilie, patronul S.C. Lupicom SRL, care ar avea la activ mai multe condamnări, precum spălare de bani și evaziune fiscală.

(În fotografia principală: Gheorghiță Berbece, prefectul județului Vrancea, semnatarul sesizării)

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare