miercuri, aprilie 24, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăEditorialPSD pregătește plângeri penale pe numele premierilor PNL. Gabriela Firea: "Banii țării...

PSD pregătește plângeri penale pe numele premierilor PNL. Gabriela Firea: „Banii țării nu sunt banii guvernanților”

Liderii social-democrați pregătesc plângeri penale pe numele premierilor Orban, Ciucă și Cîțu. Motivul? Modul în care banii publici au fost dirijați discreționar de către PNL, sprijinind astfel în mod discriminatoriu comunitățile locale conduse de liberali. Gabriela Firea confirmă acest fapt și spune că se lucrează la întocmirea acestor plângeri.

Mai mulți lideri PSD s-au plâns în ultima perioadă cu privire la modul în care au fost împărțiți banii de la guvern către comunitățile locale, fiind favorizate localitățile conduse de PNL. Firea a explicat că plângerile penale vor fi realmente făcute și că în spatele lor nu stă nevoia de a face un gest politic, ci este o necesitate a PSD de a demonstra oamenilor că există opoziție care îi apără de abuzuri.

Banii țării nu sunt banii unui partid sau nu sunt banii unor guvernanți care au ajuns la putere. În primul rând, știm că nici măcar nu au câștigat alegerile. S-au plasat pe locul doi și s-au aliat cu locul trei plus UDMR și, iată, au ajuns la guvernare. Întotdeauna există criterii obiective, legitime și legale pentru distribuirea resurselor financiare către toate UAT-urile din țară, pentru că toate comunitățile au nevoie de investiții și de dezvoltare și toți românii trebuie să fie tratați în mod egal.

Nu poți să iei banii statului și să-i îndemni să aibă foloase politice doar colegii tăi de partid. Acest lucru este ilegal și-l vom demonstra în instanță. Probabil plângerile se vor depune săptămâna aceasta, urmând ca avocații să întocmească aceste documente. Ele sunt necesare nu atât ca gest politic, ci pentru a vedea românii că-i apărăm de abuzurile guvernării.”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Desigur, practica alocării discreționare a banului public a fost și emblema guvernărilor PSD, însă nu poate fi negat faptul că PNL copiază destul de exact abuzurile social-democrate și le aplică în același spirit al indiferenței față de viața comunităților locale.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare