Angajați ai Primăriei Deva, reținuți de DNA după ce au luat șpagă pentru contracte publice

Angajați ai Primăriei Deva, reținuți de DNA după ce au luat șpagă pentru contracte publice

Corupția din instituțiile publice continuă să fie o reală problemă în România. Și, uneori, beneficiile rezultate din traficul de influență și din înclinația unor funcționari publici către corupție ies la suprafață și clarifică situația.

Este și cazul Laurei Sârbu, secretar general al Primăriei Deva, care, împreună cu soțul ei, Hadrian Sârbu, angajat și el în aceeași primărie, dar la Biroul Investitori Relații Externe, urmăriți acum penal, după ce procurorii DNA au probat  în cazul lor infracțiunile de trafic de influență în formă continuată și complicitate de trafic de influență în formă continuată.

Din rechizitoriul întocmit de procurorii DNA reiese faptul că, timp de aproape un an de zile, Laura Sârbu, împreună cu soțul ei, ar fi primit de la un om de afaceri suma de 40.000 de lei și ar fi pretins de la acesta 7000 de euro pentru a-și trafica influența asupra angajaților Primăriei Deva.

Omul de afaceri își dorea, după cum lesne se poate înțelege, să prindă niște contracte publice de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria Deva și, pentru a-și ușura drumul către obiectiv, a apelat la sprijinul acestor funcționari coruptibili.

Potrivit rechizitoriului, „banii respectivi ar fi fost primiți și pretinși pentru traficarea influenței în scopul atribuirii către societatea omului de afaceri a unor contracte de lucrări în cadrul proiectelor derulate de Primăria municipiului Deva și pentru a asigura obținerea de către acesta a documentației necesare construirii unei hale de producție.

Pe 5 august 2020, omul de afaceri chiar a reușit să încheie un contract cu primăria Deva, ce avea ca obiect efectuarea unor reparații curente la „Adăpostul de urgență pe timp de noapte” (aflat în subordinea Direcției de asistență socială Deva).

Și, ca să se țină de cuvânt, afaceristul, prin intermediul societății administrate de cel de-al treilea inculpat, ar fi remis secretarului general al Primăriei municipiului Deva suma totală de 40.000 lei.

În cauză se desfășoară acte de urmărire penală și față de alte persoane.

Astăzi, 1 aprilie, cei trei inculpați au fost prezentați Tribunalului Alba cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.