duminică, mai 19, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiO contabilă din Ialomița a sustras "din taste" un milion de euro...

O contabilă din Ialomița a sustras „din taste” un milion de euro de la două firme

Două firme au fost păgubite cu aproximativ un milion de euro chiar de către contabila lor, care și-a transferat în conturile proprii și ale unor apropiați banii, prin falsificarea datelor bancare.

Banii au fost spălați ulterior prin achiziționarea de imobile și autoturisme.

Activitatea de cercetare a cazului a fost realizată de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, iar în cursul zilei de ieri, 7 aprilie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare trei mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, din Ialomița, bănuite de spălarea banilor, înşelăciune, fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Rechizitoriul arată că în decursul a doi ani, în perioada 2018 – 2020, în calitate de contabil, o femeie, de 36 de ani din Ialomița, ar fi prejudiciat două societăți comerciale, prin transferarea în mod fraudulos a aproximativ 1.000.000 de euro, prin falsificarea unor date bancare în sisteme informatice.

Banii ar fi fost transferați în conturile proprii ale femeii și în conturile mai multor persoane fizice și societăți comerciale. Pentru disimularea adevăratei proveniențe a sumelor de bani, cele trei persoane bănuite ar fi achiziționat imobile și autoturisme.”, arată Poliția Română într-un comunicat.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 40%.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar față de femeia de 36 de ani, însă cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale și, mai ales pentru recuperarea prejudiciului rămas.

 

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare