O contabilă din Ialomița a sustras „din taste” un milion de euro de la două firme

O contabilă din Ialomița a sustras „din taste” un milion de euro de la două firme

Două firme au fost păgubite cu aproximativ un milion de euro chiar de către contabila lor, care și-a transferat în conturile proprii și ale unor apropiați banii, prin falsificarea datelor bancare.

Banii au fost spălați ulterior prin achiziționarea de imobile și autoturisme.

Activitatea de cercetare a cazului a fost realizată de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, iar în cursul zilei de ieri, 7 aprilie, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Ialomița, sub coordonarea procurorului de caz, au pus în aplicare trei mandate de aducere, emise pe numele unor persoane, cu vârste cuprinse între 29 și 36 de ani, din Ialomița, bănuite de spălarea banilor, înşelăciune, fraudă informatică și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Rechizitoriul arată că în decursul a doi ani, în perioada 2018 – 2020, în calitate de contabil, o femeie, de 36 de ani din Ialomița, ar fi prejudiciat două societăți comerciale, prin transferarea în mod fraudulos a aproximativ 1.000.000 de euro, prin falsificarea unor date bancare în sisteme informatice.

Banii ar fi fost transferați în conturile proprii ale femeii și în conturile mai multor persoane fizice și societăți comerciale. Pentru disimularea adevăratei proveniențe a sumelor de bani, cele trei persoane bănuite ar fi achiziționat imobile și autoturisme.”, arată Poliția Română într-un comunicat.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de aproximativ 40%.

În urma administrării probatoriului, procurorul de caz a dispus măsura controlului judiciar față de femeia de 36 de ani, însă cercetările continuă pentru documentarea întregii activități infracționale și, mai ales pentru recuperarea prejudiciului rămas.

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.