joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneFlorin Cîțu: "Cetățenii vor să comunicăm mai mult în aceste momente"

Florin Cîțu: „Cetățenii vor să comunicăm mai mult în aceste momente”

După tragedia de la spitalul „Victor Babeș”, premierul Florin Cîțu a anunțat o conferință de presă aproape de miezul nopții. În esență, acesta susține că ieșirea publică era necesară, pentru că românilor le lipsește o comunicare constantă din partea autorităților în momente dramatice.

Florin Cîțu susține că a discutat telefonic cu ministrul Afacerilor Interne și i-a cerut ca ancheta în acest caz să se desfășoare potrivit așteptărilor, astfel încât vinovații să fie pedepsiți. Despre cauzele morții celor trei pacienți se discută încă în termeni neclari, iar Raed Arafat cere populației să aibă răbdare până la concluzionarea cercetărilor penale.

Premierul crede că singurul mod în care se pot evita tragedii în spitale este acela de a asigura o campanie de vaccinare „cu succes”, deși problema de la spitalul „Victor Babeș” nu pare să fi avut legătură cu suprapopularea secției de ATI, ci cu eroare umană care a determinat funcționarea improprie a instalației de oxigen.

„De ce am ieșit în această seară și era important? Am văzut că administratorii sau reprezentanții statului fug în aceste momente de comunicare. Cetățenii au nevoie să comunicăm mai mult în aceste momente, au nevoie să venim să le explicăm, de aceea l-am adus în această seară alături de mine pe domnul Arafat să explice exact ce s-a întâmplat, să răspundă la întrebări, ceea ce știm până acum. Nu trebuie să mai fugim de comunicare, trebuie să venim să comunicăm transparent românilor de fiecare dată.

Din partea noastră, în continuare vom încerca să aducem resurse și vom încerca să avem mai multe paturi de terapie intensivă, așa cum am cerut acum două luni de zile, pentru că în continuare suntem în această luptă cu pandemia. Nu putem să garantăm acum că astfel de accidente nu se vor mai întâmpla, sper că nu se vor mai întâmpla și sper să avem resursele să trecem  cât mai bine, dar ca să reducem presiunea și să ne asigurăm că nu se va mai întâmpla așa ceva, trebuie să avem o campanie de vaccinare cu succes. Ele merg mână în mână în acest moment.”, a spus Florin Cîțu în cadrul conferinței de presă.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu a postat, chiar în debutul conferinței de presă a premierului, un mesaj pe Facebook, în care anunță un control la spitalul în care s-a întâmplat tragedia de astăzi, 12 aprilie.

Azi în jurul orei 18:30 am aflat despre problemele de la spitalul Victor Babeș. Am sunat pentru a mă asigura că pentru pacienții COVID-19 se vor găsi locuri în alte spitale din București. Am mers apoi acolo pentru a vorbi cu medicii și conducerea spitalului. Cinci dintre ei au fost trasferați în siguranță. Trei dintre ei, din păcate, nu au putut fi salvați. O anchetă penală este în desfășurare iar mâine voi solicita un control asupra problemelor tehnice care au dus aici.„, a scris Voiculescu pe Facebook.
Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare