Carte în dar – provocarea „Librăriei din Alexandria” pentru cei care vor să ajute copiii din mediul rural

Carte în dar – provocarea „Librăriei din Alexandria” pentru cei care vor să ajute copiii din mediul rural

O carte poate hrăni spiritul la fel de bine cum pâinea hrănește trupul. De la această premisă au pornit membrii Asociației „Mihai Murar”, atunci când, prin intermediul Librăriei din Alexandria, au lansat o provocare inedită: aceea de a oferi copiilor din mediul rural al județului Teleorman o carte în dar cu prilejul sărbătorilor pascale.

Provocarea constă în aceea că oamenii de bine, care își doresc să facă un cadou de Paște copiilor fără posibilități materiale, sunt invitați la sediul Librăriei din Alexandria cu o carte, care va fi dusă mai departe de către membrii Asociației „Mihai Murar”, în mediul rural al județului.

Cărțile vor fi carantinate și însoțite și de daruri dulci din partea Asociației, care, încă de la înființare, s-a remarcat prin numeroasele acțiuni sociale orientate către ajutorarea copiilor și tinerilor din județul Teleorman. Un element cu adevărat special este acela că donatorii de cărți, care se vor implica în acest proiect frumos, sunt invitați să scrie pe cărțile pe care le oferă un gând bun pentru copiii care le vor primi.

Astfel, solidaritatea se va construi nu doar pe darul material, ci și pe gândul bun care a generat acțiunea. Copiii care vor primi cărțile vor beneficia astfel și de sfaturi sau gânduri ce i-ar putea mobiliza să lupte pe viitor pentru a ieși din situația dificilă în care se găsesc momentan.

Iată la ce ne-am gândit: noi credem că o carte e cel mai frumos și mai util cadou pe care un copil îl poate primi. Așa că, de Paște, noi vrem să le ducem copiilor fără posibilități materiale din județ cadouri de acest fel cu ajutorul dumneavoastră.

Ce trebuie să faceți? Ei bine, ne trimiteți sau veniți la sediul Librăriei din Alexandria, ne lăsați o carte pe care vreți s-o dăruiți, iar noi o vom duce mai departe, către copilul care se va bucura s-o citească!
Puteți să scrieți mesaje pe cărțile pe care le dăruiți, astfel încât gândul frumos să se transmită mai departe și să consolideze unitatea dintre generații și puterea solidarității în a ajuta binele să învingă la finalul poveștii. Asociatia va pune lângă acea carte si dulciuri și va asigura transportul, prin voluntarii noștri, către copilul respectiv. Vă așteptăm alături de noi pentru a face un copil să zâmbească de Paște!„, au punctat membrii Asociației „Mihai Murar”.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.