Violeta Alexandru: „Nu am auzit pe unul care să spună – eu port o parte din vină”

Violeta Alexandru: „Nu am auzit pe unul care să spună – eu port o parte din vină”

Pentru tragediile din ultimele luni pare să nu răspundă nimeni. Și, în plus, autoritățile liberale cred că lipsește comunicarea, nu asumarea răspunderii. Paradoxal, chiar deputatul liberal, Violeta Alexandru, remarcă acum faptul că nimeni nu iese public să-și asume vinovăția.

Într-o postare pe o rețea de socializare, deputatul Violeta Alexandru susține că în România lipsește cultura asumării răspunderii și că tot ce fac autoritățile este externalizarea serviciilor, astfel încât ele să fie absolvite de vină.

De aceea, în acest moment, nicio autoritate nu iese public să spună că poartă, cel puțin, o parte din vina a tot ceea ce se întâmplă, chiar dacă e adevărat că acum în sistemul sanitar se muncește ca în regim de război.

„Medicii, asistentele, oameni care muncesc din greu de peste un an și personalul tehnic din spitale chiar trebuie să formeze o echipă. Mereu. Nu se poate ca de la unii să așteptăm să facă minuni și alții să dea rateuri. Când plecăm sănătoși dintr-un spital, plecăm așa pentru că toți și-au făcut treaba, de la cel care face foaia de internare până la electrician, până la cel care se ocupă de achiziții. Până la ISU care, totuși, trebuie să răspundă și el pentru ceva atunci când o entitate, oricare ar fi aceea, începe să presteze o activitate.

Se lucrează ca într-o stare de război, știu, dar iată ce se întâmplă dacă nu punem lucrurile la punct, dacă nu recunoaștem punctele slabe din sistem. E valabil pentru toate componentele sistemului public. Nu se mai înțelege cine/ce răspundere are. Prea multă energie consumată pentru a justifica cum nu are nimeni răspundere. În România, în sistemul public se preferă pasarea răspunderii. Nu am auzit pe unul care să spună – eu port o parte din vină. Ce o fi fost așa greu în toți acești ani?„, se întreabă Violeta Alexandru pe Facebook.

Aceasta susține, însă, că preferă buna credință a actualei coaliții de guvernare fostei guvernări care ascundea gunoiul sub preș. Asta nu face, însă, mai puțin gravă situația în care toată lumea încearcă să fugă de responsabilitate în România, într-o perioadă în care asumarea responsabilității ar putea face diferența.

Totuși, prefer o coaliție de bună credință, una care se zbate să țină lucrurile sub control într-o perioadă grea, fără precedent, decât să fie țara pe mâinile celor care ne spuneau că “avem de toate”. De fapt, nu avem multe și, în primul rând, nu avem o cultură a asumării responsabilității. Se externalizează servicii până când se ajunge să se creadă că cei din sistemul public nu mai poartă răspunderea. Ba răspund.„, a mai punctat Violeta Alexandru.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.