joi, aprilie 25, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneBarna: "Cerem retragerea sprijinului pentru Cîțu"

Barna: „Cerem retragerea sprijinului pentru Cîțu”

Membrii USR-PLUS se declară extrem de deranjați de felul în care premierul Florin Cîțu a luat unilateral decizia revocării lui Vlad Voiculescu și cer acum, prin vocea lui Dan Barna, o ședință de urgență a coaliției pentru a stabili dacă guvernarea poate merge mai departe. Condiția? Retragerea sprijinului pentru Cîțu.

Lucrurile se agită în coaliția de guvernare, iar președintele USR-PLUS, Dan Barna spune că, deși ar vrea să rămână la guvernare, asta nu se mai poate întâmpla câtă vreme Florin Cîțu rămâne premier. Ca atare, el cere liberalilor să retragă sprijinului acestuia, pentru ca guvernarea, în formula actuală, să poată merge mai departe.

Dan Barna a făcut aceste declarații, vizibil agitat de cele întâmplate astăzi și susține că lucrurile care i se reproșează lui Vlad Voiculescu nu făceau parte din raza lui de activitate.

„Revocarea lui Vlad Voiculescu este o decizie unilaterală și, din punctul nostru de vedere, imatură politic, care ridică foarte mari semne de întrebare asupra capacității premierului Florin Cîțu de a conduce o coaliție de guvernare în această perioadă foarte complexă și delicată pentru România. Ne-am asumat să luăm deciziile majore împreună, prin consultare și prin dialog, și asta s-a întâmplat până astăzi. În această dimineață am fost invitat de premier la o discuție, în care mi-a comunicat o decizie deja luată și transmisă președintelui României.

Nu a existat nicio consultare anterioară, nici astăzi, nici ieri, nici  în ultimele zile legată de o astfel de decizie, cu atât mai mult cu cât în ultimele luni, în ședința coaliției, agreaserăm că ne reîntoarcem la obiectivul de guvernare și ieșim din acest joc de balet politic în care fiecare încearcă să își  mărească impresia artistică. Este o decizie care aruncă coaliția de guvernare într-o criză majoră. Din acest moment, premierul Florin Cîțu nu are susținerea alianței USR-PLUS„, a spus Barna.

Mai mult, acesta cere de urgență o ședință a coaliției, în care să se decidă drumul pe care se va merge mai departe.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare