Ludovic Orban: „Coaliția de guvernare funcționează”

Ludovic Orban: „Coaliția de guvernare funcționează”

Revocarea ministrului Sănătății a pus pe jar coaliția de guvernare. Reuniți în ședință, cei de la USR-PLUS cer capul lui Florin Cîțu, în vreme ce PNL se solidarizează în jurul premierului. Ludovic Orban, însă, susține că deciziile nu trebuie luate la cald și că, în acest moment, coaliția funcționează.

Zi dificilă în cadrul coaliției de guvernare, după ce Florin Cîțu a decis revocarea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății. În acest moment, cei de la USR-PLUS se simt umiliți de partenerii lor liberali și cer, potrivit surselor, demiterea premierului Cîțu.

Ludovic Orban a făcut declarații pe această temă și spune că revocarea lui Voiculescu era deja un plan al lui Florin Cîțu, după ce acesta a subliniat zilele trecute că e necesară o demisie de onoare. Orban nu crede, însă, că episodul acesta va destrăma coaliția de guvernare, atâta vreme cât deciziile nu se vor lua pe un fond emoțional.

Eu sunt convins că vom avea înțelepciunea să trecem cât mai repede peste asta, România are nevoie să fie guvernată, are nevoie de un guvern care să acționeze în interesul cetățeanului, care să pună în practică programul de guvernare și sunt convins că toți partenerii noștri de coaliție sunt animați de aceeași abordare a problemei. Coaliția funcționează, vă aduc aminte că a fost o moțiune împotriva domnului Vlad Voiculescu în care parlamentarii PNL au votat împotriva moțiunii, așa cum este firesc.

Chiar și astăzi, și am apreciat foarte mult, astăzi a avut loc o ședință de vot final la Camera Deputaților, coaliția a funcționat, s-a votat conform înțelegerii stabilite, deci coaliția funcționează.”, a declarat Orban.

Despre poziția lui Klaus Iohannis în legătură cu decizia guvernului de astăzi, Orban susține că Iohannis este de acord cu revocarea lui Voiculescu și că intervenția lui aduce, de fapt, echilibru în guvernare.

Președintele a dat curs propunerii formulate de primul ministru, ceea ce înseamnă că președintele a fost de acord cu această decizie. De fiecare dată, intervenția președintelui a fost în beneficiul funcționării coaliției și în beneficiul unei guvernări eficiente.”, a mai punctat președintele Camerei Deputaților.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.