sâmbătă, aprilie 27, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneVlad Voiculescu, revocat de la Sănătate, după o campanie de linșaj mediatic

Vlad Voiculescu, revocat de la Sănătate, după o campanie de linșaj mediatic

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost revocat astăzi prin decizia Guvernului Cîțu. Totul, după o campanie de linșaj mediatic, susținută de televiziuni și de o parte a presei. În acest moment, se pune problema viitorului coaliției de guvernare, de vreme ce USR-PLUS și-a declarat în repetate rânduri susținerea pentru Voiculescu.

Decizia vine după un șir nesfârșit de atacuri media la adresa lui Vlad Voiculescu, declarat responsabil de starea deplorabilă a Sănătății, condusă ani întregi de miniștri corupți, cu dosare penale și cu mite demonstrate la activ. De altfel, Antena 3, postul de televiziune care a purtat stindardul campaniei de linșaj mediatic împotriva lui Voiculescu își asumă astăzi „meritul” pentru decizia guvernanților.

Guvernul României a făcut anunțul pe Facebook, în cadrul unei postări, fiind subliniat faptul că Dan Barna va asigura interimatul la Ministerul Sănătății până la numirea unui nou ministru. Nu doar Voiculescu a fost revocat din funcție, ci și secretarul de stat Andreea Moldovan.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, se arată în comunicatul guvernului.

Surse din USR-PLUS susțin că această decizie a lui Florin Câțu va pune sub semnul întrebării soarta coaliției de guvernare, existând posibilitatea ca, după această revocare, partidul care l-a propulsat pe Voiculescu la Sănătate să se retragă de la guvernare.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare