Vlad Voiculescu, revocat de la Sănătate, după o campanie de linșaj mediatic

Vlad Voiculescu, revocat de la Sănătate, după o campanie de linșaj mediatic

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost revocat astăzi prin decizia Guvernului Cîțu. Totul, după o campanie de linșaj mediatic, susținută de televiziuni și de o parte a presei. În acest moment, se pune problema viitorului coaliției de guvernare, de vreme ce USR-PLUS și-a declarat în repetate rânduri susținerea pentru Voiculescu.

Decizia vine după un șir nesfârșit de atacuri media la adresa lui Vlad Voiculescu, declarat responsabil de starea deplorabilă a Sănătății, condusă ani întregi de miniștri corupți, cu dosare penale și cu mite demonstrate la activ. De altfel, Antena 3, postul de televiziune care a purtat stindardul campaniei de linșaj mediatic împotriva lui Voiculescu își asumă astăzi „meritul” pentru decizia guvernanților.

Guvernul României a făcut anunțul pe Facebook, în cadrul unei postări, fiind subliniat faptul că Dan Barna va asigura interimatul la Ministerul Sănătății până la numirea unui nou ministru. Nu doar Voiculescu a fost revocat din funcție, ci și secretarul de stat Andreea Moldovan.

Astăzi, 14 aprilie, i-am înaintat domnului președinte Klaus Iohannis documentele de revocare din funcția de ministru al Sănătății a domnului Vlad Voiculescu. Interimatul funcției va fi asigurat de către domnul Dan Barna, până la numirea unui nou ministru la conducerea Ministerului Sănătății. Totodată, am decis demiterea din funcția de secretar de stat la Ministerul Sănătății a doamnei Andreea Moldovan, iar decizia va fi publicată în Monitorul Oficial în cursul zilei de astăzi.”, se arată în comunicatul guvernului.

Surse din USR-PLUS susțin că această decizie a lui Florin Câțu va pune sub semnul întrebării soarta coaliției de guvernare, existând posibilitatea ca, după această revocare, partidul care l-a propulsat pe Voiculescu la Sănătate să se retragă de la guvernare.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.