joi, martie 28, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăInvestigațiiLiderul unei grupări criminale transnaționale, prins în România

Liderul unei grupări criminale transnaționale, prins în România

Un bărbat bănuit a fi liderul unei grupări criminale transnaționale, urmărit internațional, a fost capturat de polițiștii români în județul Dolj.

Acesta era urmărit de autoritățile judiciare spaniole pentru constituirea unui grup de crimă organizată, specializat în traficul de persoane.

„Pe data de 6 aprilie, autoritățile spaniole au emis un mandat european de arestare în scopul extrădării către Spania, a unui bărbat bănuit a fi liderul unei organizații criminale transnaționale și organizator a 8 operațiuni de trafic de persoane, prin care a fost favorizată migrația ilicită a unui număr mare de migrați, de origine pakistaneză (cel puțin 77), din Bosnia către Italia, Spania, Germania și Franța, operațiunile fiind dirijate din Pakistan prin intermediul unui cetățean spaniol.”, arată Poliția Română într-un comunicat.

Toate cele opt operațiuni de transport ilicit de persoane, organizate de cetățeanul pakistanez, au fost realizate în perioada iulie 2020 – martie 2021.

După reținerea sa pe teritoriul României, liderul grupării a fost prezentat procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Acolo a fost reținut pentru 24 de ore, iar astăzi magistrații Curții de Apel Craiova au dispus arestarea sa.

În acest moment, bărbatul este încarcerat în arestul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj, urmând să fie predat autorităților judiciare spaniole pentru continuarea investigației.

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare