PERICOLUL EXTREMIST: Un membru AUR publică lista „trădătorilor de patrie” și cere executarea lor

PERICOLUL EXTREMIST: Un membru AUR publică lista „trădătorilor de patrie” și cere executarea lor

Cezar Victor Năstase, un membru al partidului AUR, duce extremismul aproape de forma sa absolută și publică o listă a „trădătorilor de țară”, care ar trebui să primească „pedeapsa maximă”, adică să fie executați. „Trădătorii” sunt personalități din societatea civilă care au semnat o scrisoare deschisă către liderii coaliției de guvernare, prin care le cereau să întrerupă contactele cu AUR.

Individul are postări foarte interesante pe contul de Facebook și, deși nu publică multe informații personale, acesta postează frecvent (în medie, o postare pe zi), majoritatea postărilor încadrându-se în tiparul mesajelor extremiste. Mai interesant este că exprimarea personajului este una destul de elevată, iar tonul este întotdeauna răstit când vine vorba de „pepiniera neo-marxistă USR+, GDS, CEU, societăți deschise, presa vândută și instituțiile anti-românești”.

Acesta a publicat o listă a „trădătorilor de țară” care au „facilitat devalizarea țării și vânzarea activelor românești către străini”. Despre lista publicată, Năstase spune că nu este completă, dar cert e că, din punctul lui de vedere, cei care apar acolo sunt pasibili de a fi executați.

Printre cei enumerați pe lista respectivă se numără profesorii universitari Cristian Pârvulescu, Alfred Bulai, Andrei Țăranu, Adrian Miroiu, Iordan Bărbulescu, dar și personalități din presă și societatea civilă, precum Rodica Culcer, Ruxandra Ivan sau Liviu Rotman. Lista conține, însă, peste 30 de nume și ea se completează încă, potrivit postării lui Cezar Victor Năstase.

Membrul AUR își începe pledoaria cu ideea că „dacă s-ar putea reintroduce pedeapsa capitală, aceasta ar trebui aplicată în special cozilor de topor și trădătorilor de patrie„.

Toți cei care apar pe această listă au semnat în luna februarie a acestui an o scrisoare deschisă către liderii coaliției, prin care le solicitau să încheie orice dialog cu reprezentanții partidului AUR.

În scrisoare se arăta că „partidul AUR este o formațiune politică ce s-a dovedit a fi, în scurta sa existență pe scena publică românească, purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă. Un partid radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste și naționaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraționiste, anti-globaliste și anti-individualiste, și cu personaje care răspândesc idei ale extremei drepte (este de notorietate, de exemplu, că persoana propusă de AUR drept candidat la funcția de prim-ministru se proclamă deschis drept un înflăcărat admirator al unor figuri de tristă amintire din trecutul negru al României ori că parlamentari ai aceluiași partid au simpatii pentru legionari sau intelectuali legionari din perioada interbelică), care se exprimă frecvent împotriva societății liberale și a sistemului instituțional de valori al democrației liberale, nu poate fi un partener de dialog într-o democrație.”

Mădălin Hodor, considerat și el „trădător de patrie” în baricada celor de la AUR explică pe Facebook cât de ușor poți ajunge pe o listă a celor care ar trebui executați.

Întreabă multi cum ajungi pe o listă cu „trădători” care trebuie executați. Simplu. Semnezi o scrisoare deschisă către partidele parlamentare în care denunți AUR ca fiind un partid extremist. Ca să demonstreze că nu este așa, ei te pun pe o listă din asta și îndeamnă să fii omorât. Deci e relativ ușor.„, a menționat astăzi Mădălin Hodor.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.