VIDEO| Medicul Cătălin Dumitrașcu: „Aveți grijă unde vi se face rău!”

VIDEO| Medicul Cătălin Dumitrașcu: „Aveți grijă unde vi se face rău!”

Despre sistemul medical și situația lui dezastruoasă se discută de ani buni. Și atât. Dincolo de vorbe, nimic nu se schimbă, iar medicii simt că au ajuns la capătul puterilor. Situația este generalizată în întreaga țară, însă există județe unde lucrurile chiar sunt de natură să provoace frica în rândul populației. Și un astfel de județ este județul Teleorman.

Investigatoria a realizat un interviu în exclusivitate cu medicul de urgență Cătălin Dumitrașcu. Astfel am aflat că sistemul sanitar din Teleorman abia își mai susține funcțiile vitale. Medici nu sunt și nici nu vor să lucreze în cel mai hulit județ din România, resursele sunt puține și un singur spital mai are capacitatea de a susține urgențele din județ. Dar și acela a ajuns la capătul puterilor.

Nu sunt medici la radiologie, la ambulanță, prin diverse secții, iar urgențele sunt acoperite de o mână de oameni care au sentimentul că au depășit chiar și starea de burnout. Sunt situații, spune medicul de urgență, Cătălin Dumitrașcu, în care ai un stop cardio-respirator într-un colț al județului și un accident rutier în alt colț al județului. „Unde trimiți medicul, dacă el există?”, asta e întrebarea la care sunt nevoite să răspundă cadrele medicale de la Urgențe aproape în fiecare zi. Iar supraviețuirea devine o chestiune de loterie.

Din acest motiv, atunci când a discutat cu capii politici ai județului, medicul Cătălin Dumitrașcu i-a avertizat: „Aveți grijă unde vi se face rău!”

Asta nu i-a determinat, însă, pe decidenții județului să facă demersuri pentru a sprijini sistemul sanitar în vreun fel, așa că, în continuare, multe dintre cadrele medicale ale Spitalului Județean de Urgență din Alexandria merg la toaletă cam la 12 ore. Nu e timp pentru așa ceva. Iar oamenii mor… Uneori nejustificat.

Urmăriți întreg interviul aici:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.