vineri, martie 29, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneProcurorii anticorupție au luat în vizor Primăria Iași

Procurorii anticorupție au luat în vizor Primăria Iași

Mai multe percheziții au avut loc în această dimineață pe raza județului Iași. Printre locațiile vizate de procurorii anticorupție se numără și Primăria Iași.

Potrivit unei comunicări oficiale a Direcției Naționale Anticorupție, procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cursul anului 2019.

După obținerea autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul Primăriei Iași, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

Potrivit lui Mihai Chirica, primarul municipiului Iași, ar fi vorba despre o acțiune a DNA privind verificarea unor documente din perioada 2015 -2018. Documentele ar fi fost cerute încă din timpul anului precedent. Chirica susține că le va acorda procurorilor „tot sprijinul pentru ca lucrurile să meargă așa cum scrie la lege”.

De asemenea, primarul susține că nu are nicio calitate în acest dosar, pe marginea căruia sunt efectuate cercetările, dar crede că la mijloc sunt reclamații făcute din interiorul PNL pe marginea unui teren de lângă cimitirul Eternitatea.

“Vorbesc ca primar de data aceasta, nu există nici un pericol în instituţie, nu pot să vorbesc despre ce se întâmplă în afara instituţiei, nu este rolul meu şi nu am date”, a mai spus Chirica după descinderile de astăzi.

REDACTIA
REDACTIAhttps://investigatoria.ro/
Investigatoria este un site on-line de investigație, reportaje și știri cu acoperire națională, care își propune să aducă în România conceptul de “jurnalism constructiv “. Practic, el pune laolaltă problema și soluția ei, astfel încât să genereze schimbare autentică în societate. Încă de la început, publicația a abordat subiecte dificile care au avut impact nu doar la nivelul traficului, ci și la nivelul efectelor. S-au scris investigații din domeniul traficului de persoane, fraudelor din fonduri europene, spălării de bani, corupției și traficului de influență. Pe termen lung, Investigatoria își propune, așa cum susține și prin motto, să pună realitatea sub lupă și să dea un cadru inovativ de înțelegere a lumii, exact așa cum e ea: cu lumini și umbre.
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare