miercuri, mai 8, 2024

PUNEM REALITATEA SUB LUPĂ

AcasăȘtiri InterneSenator PSD despre educația sexuală în școli: "Pericolul este acela de a...

Senator PSD despre educația sexuală în școli: „Pericolul este acela de a ghida copiii spre homosexualitate”

O declarație politică a unui senator PSD de Alba a șocat astăzi. Călin Gheorghe Matieș susține că educația sexuală în școli poate determina ghidarea copiilor către homosexualitate.

Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș, a publicat astăzi o declarație politică unică prin derapajele de la un discurs firesc pe tema educației, acesta susținând că introducerea educației sexuale în școli este o aberație, care face parte dintr-o agendă a ONG-urilor LGBT, și prin care s-ar încerca predarea masturbării în rândul copiilor de vârste foarte fragede. Acesta mai spune că riscul uriaș la care sunt supuși copiii care vor primi educația sexuală în școli este acela ca ei să se orienteze către homosexualitate.

Totul a fost determinat de dezbaterile din parlament pe tema legii nr. 272/2004 privind protecția și promovarea drepturilor copilului. Această lege s-a întors în Parlament pentru reexaminare, iar „lupta” e descrisă de parlamentarul PSD ca una „pe viață și pe moarte”.

Senatorul spune că președintele României, Klaus Iohannis, ar urmări „ca în școli copiilor să se predea de fragezi practica masturbării (după cum o cere OMS), dar pericolul din spate este altul, mult mai grav.

Acest pericol ar fi acela de a orienta copiii către homosexualitate.

Se vede deja în țări ca și Canada sau SUA: copiii să fie ghidați spre homosexualitate. USR lasă impresia uneori că este plătit de ONG-urile LGBT. Altfel nu îmi explic… USR-ul a sărit de fund în sus (nicio trimitere la homosexualitatea clamată la rang de doctrină de piticii lui Barna) că asta ne cere Europa! USR-ul a vrut ca orele de sexualitate să fie ținute de ONG-uri și să nu facă parte din curricula Ministerului Educației!! Adică să vină oricine și să predea ce o vrea… Iar Ministerul Educației să nu aibă nimic de spus… USR-ul și Iohannis au vrut astăzi ca elevii să fie obligați să participe la orele de educație sexuală. Adică să elimine acordul părinților!!! INACCEPTABIL!, a scris, printre altele, senatorul PSD.

Discursul senatorului a avut parte de foarte multe reacții de revoltă, iar unii dintre cei care au citit declarația au încercat să-i explice senatorului că educația sexuală se referă la cu totul și cu totul alte lucruri decât la homosexualitate sau masturbare.

Educația sexuală are rolul de a ajuta copiii să înțeleagă schimbările fiziologice, sociale și emotionale pe care le întampină pe măsură ce se maturizează, cum se dezvoltă relațiile sănătoase și cum să ia cele mai bune decizii, informate și responsabile cu privire la tot ce ține de sexualitate. Noi avem cel mai mare procent de mame-copil din Europa, iar tu te împotrivești exact formei de educație care le poate învăța pe aceste fete să ia decizii mai bune.”, i-a scris parlamentarului unul dintre cei care îi urmăresc postările din social-media.

 

Carmen Dumitrescu
Carmen Dumitrescu
Jurnalist de investigație, cu o activitate jurnalistică bogată. Mediafax, G4Media, Europa FM, Realitatea.net sunt doar câteva dintre publicațiile cu care a colaborat de-a lungul vremii. A absolvit programul de cercetare și investigație "Edward R. Murrow" în Statele Unite ale Americii, în cadrul Poynter Institute din Florida. A fost premiată în cadrul Galei Superscrieri în anul 2019, obținând premiul din cadrul secțiunii "Presă Locală". Premiată de Ambasada SUA în cadrul evenimentului "Romanian Women of Courage" în anul 2019. Carmen este și scriitor, având până în prezent cinci romane publicate, cea mai recentă apariție editorială a sa fiind cartea "Cei care nu mint".
ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articole Populare

spot_img

Articole Populare