Clotilde Armand: „Contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL”

Clotilde Armand: „Contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, arată că nu există un contract între compania Romprest și primăria pe care o conduce. Potrivit unor decizii judecătorești, contractul ar fi fost anulat, pe motiv că era fraudulos.

Anunțul făcut de primarul Sectorului 1 este acela că scandalul gunoiului e pe cale să fie finalizat, de vreme ce contractul dintre primăria pe care o conduce și compania Romprest nu există. În sprijinul afirmațiilor sale, aceasta arată o decizie a Curții de Apel București din 30 iunie 2008, prin care se anula contractul cu operatorul de salubritate.

Armand acuză PSD și PNL de faptul că au aprobat această ilegalitate și se întreabă cine va returna banii  locuitorilor Sectorului 1 pentru cel mai scump serviciu de salubritate din România. De asemenea, aceasta sugerează că ar aștepta niște răspunsuri în fața justiției pe această temă.

Astăzi am aflat ceva incredibil: Contractul dintre Primăria Sectorului 1 și Compania Romprest Service S.A. NU EXISTĂ! Da, ați citit bine. Înțeleg că domnul premier s-a poziționat public cerând ambelor părți (primărie și companie) să respecte înțelegerile contractuale (reguli făcute în 2008 de PNL). Dar ce ne facem dle. premier dacă nu există contract?! Nu credeți așa ceva, nu? Haideți să vă explic ceva de neînchipuit:

Două sentințe judecătorești definitive și irevocabile au constatat că acest contract a fost încheiat fraudulos și l-au ANULAT. Exact în ziua în care fostul primar Andrei Chiliman semna contractul, 30 iunie 2008, Curtea de Apel București anula definitiv și irevocabil întreaga procedură de achiziție, deoarece încălca directivele comunitare și jurisprudența Curții de Justiție a Uniunii Europene în cazul contractelor de concesiuni de servicii. În plus, contravenea flagrant Legii 273/2006 privind finanțele publice locale.

Curtea de Apel Brașov a dat, pe 22 martie 2011, cea de-a doua decizie definitivă și irevocabilă: Dispune anularea anunțului de participare nr. 40433/ 08.12.2007 publicat în SEAP de către Primăria Sectorului 1 București, a documentației de atribuire și a procedurii de atribuire prin licitație deschisă a contractului “Prestări servicii- activități ale salubrizare pe raza administrativă a Sectorului 1” cod CPV 90121000-1 și 90210000- 2. A fost confirmată, încă o dată, încheierea fără nicio bază legală a contractului de salubrizare de la nivelul Sectorului 1.

Astfel, contractul Romprest a fost semnat în disprețul Justiției, cu aprobarea PSD și PNL. Și cu o tăcere din partea partidelor politice de peste 10 ani. Nimeni nu a scos o vorbă despre asta.
Rămân acum întrebările mele: cine ne dă banii înapoi pentru cei 12 ani în care am plătit cel mai scump serviciu de salubrizare din România și câți funcționari publici, primari și viceprimari trebuie să răspundă în fața Justiției? Vom afla. Am demarat acțiunea în instanță pentru că acest contract este nul din toate punctele de vedere. Case closed Romprest. Vrem banii înapoi și să plecați mai repede.”, a scris Clotilde Armand pe pagina sa de socializare.

 

Sursă Foto: Clotilde Armand, Facebook

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.