Zeci de pagini de corecții de la Bruxelles cu privire la PNRR

Zeci de pagini de corecții de la Bruxelles cu privire la PNRR

Situație delicată pentru Guvernul României, după ce a trimis la Bruxelles un document plin de erori. Și nu este vorba despre orice fel de document, ci de Planul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit experților europeni, documentul conține numeroase erori, multe dintre ele fiind legate de supradimensionarea unor costuri, dar și neclarități în proiectele propuse. Momentul este unul delicat atât pentru guvern, cât și pentru România, arătând faptul că specialiștii români nu sunt la nivelul criteriilor cerute de Comisia Europeană.

Mai multe proiecte au fost însoțite de critici, privitoare atât la forma lor, cât și la conținut. De exemplu, Comisia Europeană acuză faptul că valorile asumate pentru ţinte sunt, în general, mai mici decât rezultatul calculelor în cazul Sistemului de management al Apei sau că în cazul Fondului local pentru tranziţia verde şi digitală, justificarea costurilor lipsește sau are lacune grave.

Premierul Florin Cîțu a reacționat astăzi pe pagina sa de socializare cu privire la acest subiect și susține că la mijloc ar fi un fake-news: „Spulber un fake news de la prima oră. PNRR nu a fost respins. PNRR nu a fost retrimis.”

Erorile sunt, însă, specificate foarte clar de Comisia Europeană și arată un nivel slab de pregătire al specialiștilor pe care guvernul i-a cooptat în redactarea acestui document extrem de important.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.