Primarul acuzat că ar fi violat o minoră a fost eliberat astăzi

Primarul acuzat că ar fi violat o minoră a fost eliberat astăzi

Ștefan Ionel Robert, primarul liberal al comunei ilfovene Ștefăneștii de Jos, a fost reținut într-un dosar privind infracțiunile de viol și șantaj. Acesta a fost nevoit să explice situația unei copile de 13 ani, acum mama unui bebeluș, după ce aceasta ar fi fost violată de edil.

Polițiștii au făcut joi mai multe percheziții domiciliare în comuna Ștefăneștii de Jos și au luat la audieri pe primarul comunei, Ștefan Ionel Robert, și pe alte persoane, martori și suspecți în același dosar.

Polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov au reținut 3 persoane, bănuite de comiterea faptelor cercetate. În prezent cercetările continuă în cadrul dosarului penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de act sexual cu un minor, viol, șantaj și influențarea declarațiilor, urmărirea penală fiind sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea„, se arată în comunicatul poliției.

Acuzațiile sunt deosebit de grave. Primarul comunei ar fi violat o fetiță de 12 ani, infracțiune în urma căreia ar fi rezultat o sarcină. Acum minora în cauză are 13 ani și este mama unui bebeluș.

Primarul a negat implicarea lui în această speță și consideră că dosarul este rezultatul „repercusiunilor politice”.

După ce a fost reținut și audiat, primarului din Ștefăneștii de Jos i s-a dat voie să plece acasă. Motivul ar fi acela că procurorii ar fi considerat că fata a dorit să întrețină relații sexuale cu acesta și nu se impune menținerea măsurii arestului în cazul lui Ștefan Robert.

Primarul comunei Ștefăneștii de Jos are o avere uriașă. Acesta deține, potrivit declarației de avere, zeci de terenuri, bijuterii de mii de euro și mai multe autoturisme. El a avut nevoie de o pagina în plus în declarația de avere pentru a-și prezenta toate terenurile, achiziționate prin contracte de vânzare-cumpărare.

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.